Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

28. lipnja 1997. Mike Tyson je odgrizao Holyfieldu komadić uha

Tyson je kažnjen s 3.000.000 dolara kazne i oduzimanjem prava nastupa

Tyson je kažnjen s 3.000.000 dolara kazne i oduzimanjem prava nastupa

Na današnji dan 1997. godine dogodio se skandalozni boksački meč između Mikea Tysona i Evandera Holyfielda, u kojem je Tyson ugrizao protivnika i otkinuo mu zubima komadić uha.

Mjesto događanja bila je MGM Grand Garden Arena u Las Vegasu (MGM Grand je jedan od tri najveća hotela na svijetu). Riječ je bila o meču za svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBA (World Boxing Association). Tysonu je bilo 30 godina, a Holyfieldu 34. Zanimljivo je da je Tyson visok 178 centimetara, a Holyfield čak 189.

Tijekom početka meča dominirao je Holyfield. Tyson se razljutio u 3. rundi i kad su ušli u klinč odgrizao je komad Holyfieldovog desnog uha. Riječ je bila o 2 i pol centimetara dugom komadu hrskavice s vrha desnog uha. Tyson je odgriženi komad ispljunuo na pod. Sudac je prekinuo meč i razmišljao o tome da diskvalificira Tysona, no kad je Holyfieldov liječnik potvrdio da se ovaj i dalje može boriti, ipak je nastavljeno.

Tek kad je u nastavku Tyson ugrizao Holyfielda i za lijevo uho, sudac je prekinuo meč i diskvalificirao ga. Tyson je kažnjen s 3.000.000 dolara kazne i oduzeto mu je pravo nastupanja na više od godinu dana.


https://www.youtube.com/watch?v=xlIOqypvT-g


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.