Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

4. SOELA od 9. do 11. lipnja

Utrka solarnih automobila u organizaciji Tehničke škole Sisak

Utrka solarnih automobila u organizaciji Tehničke škole Sisak

Tehnička škola Sisak i ove godine organizira utrku solarnih automobila.

 

Program 4.utrke SOELA koja će početi 9. i trajati do 11.lipnja, najavio je danas ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović.

 

SOELA MALOVIĆ

 

 

U subotnjoj utrci sudjelovat će 17 ekipa,a međunarodni karakter dat će joj ekipe iz Slovenije i Francuske.

 

U petak,dan uoči utrke,na izložbi ispred sisačkog hotela Panonija bit će izloženi električni i hibridni automobili, a zainteresirani će imati priliku isprobati testna vozila.

 

Sisačko-moslavačka županija i ove je godine partner u organizaciji ove utrke koja se održava u sklopu obilježavanja Dana županije.Zamjenik župana Marin Piletić za Tehničku školi ima samo riječi pohvale:

 

SOELA PILETIĆ

 

 

„Ovdje se rade kvalitetne stvari,ovdje se povlače milijunski iznosi putem prijava na različite fondove EU, ovdje učenici stječu europsko iskustvo i postaju jedni od najkvalitetnijih na tržištu rada”, rekao je Piletić.

 

Primjer Tehničke škole Sisak potaknuo je  Županiju  da u svojoj viziji nove razvojne strategije,kao jednu od ključnih rečenica naglasi da svoj razvoj želi temeljiti na inovativnoj, elektroničkoj i izvozno orijentiranoj industriji, dodao je dožupan.

 

Upravo je Tehnička škola Sisak jedna od dobitnika ovogodišnjih nagrada Sisačko-moslavačke županije.

 

Generalni sponzor ovogodišnje SOELE je RWE Energija. Predsjednik Uprave ove trvtke Zoran Miliša kazao je kako je ponosan što je ova utrka plod rada hrvatskih obrazovnih entuzijasta.

 

SOELA 4

 

 

Voditelj programa e-Mobilnost u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Filip Brkljača ističe kako se ljudi sve više okreću alternativnim izvorima energije u prometu, konkretno električnih vozilima.

„Mi kao nacionalni fond smo do sada odobrili više od 50 milijuna kuna za sufinanciranje više od 1500 takvih vozila.S druge strane sufinanciramo izgradnju električnih punionica“, rekao je Brkljača.
Jedan od idejnih začetnika i pokretača projekta SOELA, prof.Stevče Arsoski iz Tehničke škole Sisak otkrio je kako će ekipa ove škole u utrci sudjelovati sa svojim starim, energetski i pogonski obnovljenim modelom.

Smisao utrke međutim nije toliko u plasmanu, koliko u uključivanju učenika u njezinu organizaciju i poticanja njihova interesa za ovaj vid solarne tehnologije.

 

 

Podsjećamo, 4.SOELA počinje 9. lipnja kada u Sisak stižu njezini sudionici.

Petak, 10.lipnja donosi 2.izložbu električnih i hibridnih vozila , te promotivne vožnje od 10 do 13.30 sati u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Sisku, ispred hotela Panonija.Program od 14 sati u petak uključuje konferenciju o solarnim i električnim automobilima, stručna predavanja i panel diskusiju.

Središnji dio ovog programa,utrka solarnih automobila održava se u nedjelju, 11.lipnja.

Program ispred hotela Panonija počinje u 9 sati.Predstavljanje ekipa, njihovih vozila i vozača održavat će se od 9.30 do 10 sati za kada je najavljen start utrke.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.