Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

7. otvoreno prvenstvo grada Siska u gađanju serijskom zračnom puškom

Ekipni pobjednik “Marija Bistrica” sa 574 kruga

Ekipni pobjednik "Marija Bistrica" sa 574 kruga
Na sisačkoj streljani je 12.06.2016. održano 7. otvoreno prvenstvo grada Siska u gađanju serijskom zračnom puškom. Nastupili su klubovi “Grič 7 ” iz Vukovara,”Lokomotiva” iz Vinkovaca, “Marija Bistrica” iz Marije Bistrice, “Novska” iz Novske, “Strijelac” iz Krušljevog Sela i domaći klub “HVIDR-a SISAK” iz Siska.

Iako je ukupno bilo “samo” 39 natjecatelja, što je najmanje dosad, kvaliteta pozvanih natjecatelja je bila na iznimno visokom nivou. Čak 5 bivših državnih prvaka se okupilo na gradskoj streljani. Natjecanje je otvorio dogradonačelnik Marko Krička.

U kategoriji kadeta, pobjednik je domaći dečko, tek 12 godina star Tin Vujić koji je sa pristojnih 177 krugova za posljednju seriju pobijedio tri godine starijeg Jakova Kucelja iz Krušljevog Sela. Broncu je uzeo Dorijan Sučec također iz Krušljevog sela sa 161 krugom.


Kategoriju kadetkinja predvode sestre Ilijević iz sisačkog kluba. Tea Ilijević je pobjednica sa 164 kruga, dok je druga Mirta sa 149 krugova. Treće mjesto je osvojila Marija Šafar iz Novske sa 142 kruga. “Drvenu” medalju na svom prvom natjecanju osvojila je Tara Vujić iz sisačkog kluba.

U kategoriji juniora već počinju “ogromni” rezultati. Pobjednik je sa 191 krugom Tomislav Špaček  iz Vinkovaca. Drugo mjesto je osvojio Antonio Đonlagić iz Krušljevog sela sa 184 kruga, a treće Ardijan Hoti iz istog kluba sa 183 kruga.

Juniorke su nastupile samo dvije, a uspješnija je sa 186 krugova bila Nikolina Knežić iz domaćeg kluba ispred Laure Kvas iz Vinkovaca koja je pogodila 181 krug.

Kategorija seniorki  donijela je i jednu “povratnicu” na streljačke linije. Kristina Matijaš je nakon desetak godina izbivanja osvojila broncu sa 165 krugova. Drugo mjesto je zaslužila Mirela Barišić sa 169 krugova, dok je zlato premoćno osvojila Marina Mačković sa 190 krugova. Drvenu medalju je osvojila Renata Ćića sa 162 kruga.

Kategorija seniora je imala rezultate kao da se bore za olimpijske medalje. Domaći Siniša Lovrenović je sa 186 tek četvrti. Broncu je sa visokih 190 krugova osvojio Dragan Krnjajić također iz Siska. Darko Galoić iz Marije Bistrice je sa 194 kruga “tek” drugi jer je njegov klupski kolega sa istim rezultatom, ali jačom posljednjom serijom osvojio prvo mjesto u kategoriji i ujedno osvojio plaketu za najbolji rezultat 7. 0tvorenog prvenstva grada Siska.

U kategoriji veterana je također bilo odličnih rezultata. Sa 193 kruga je Tihomir Ilijević pobjednik, drugi je Željko Orlić sa 187, treći Milan Marjanović sa 179 krugova. Sva trojica iz ŠSK “HVIDR-a SISAK”.

Ekipno je pobijedila ekipa iz Marije Bistrice sa 574 kruga, drugi su natjecatelji domaćeg kluba sa 562 kruga a treći GSD “Lokomotiva 1887” Vinkovci sa 555 krugova.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.