Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Bespovratne potpore kutinskim obrtnicima i poduzetnicima

Za opremu,nove tehnologije i konkurentnost

Za opremu,nove tehnologije i konkurentnost

U kutinskoj Gradskoj vijećnici 24 poduzetnika i obrtnika potpisala su danas sporazume s Gradom o dodjeli bespovratnih potpora u ukupnom iznosu od 203.147,72 kune.

 

KUT FOTKA 7

 

Riječ je o sredstvima iz ovogodišnjeg Programa dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpore za opremu,nove tehnologije i konkurentnost na području Grada Kutine.

 

 

Rekao je to na današnjem potpisivanju gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, dodavši kako se Kutina 2013. godine opredijelila snažnije poduprijeti lokalne poduzetnike i obrtnike.

 

KUTINA ANDRIJA

 

 

 

Uz ove četiri nove mjere, podsjeća Rudić, učinjeni su i dodatni koraci kako bi se kutinskim poduzetnicima i obrtnicima olakšalo poslovanje:

 

 

Za nove investitore – prošireni su poticaji koji su vrijedili u poduzetničkim zonama na područje cijelog grada.

 

 

O bespovratnim potporama za koje su danas potpisani ugovori, kutinski gradonačelnik kaže:

 

 

Razlog tomu, kaže Rudić,odlazak  je 650 ljudi iz Petrokemije pretprošle godine čime se smanjio prihod proračuna,dok je pak prošle godine poreznom reformom Grad ostao bez još 6 milijuna kuna.U odnosu na proračun od prije desetak godina, u gradskoj je blagajni danas 17 milijuna kuna prihoda manje.

„Sve su to objektivni razlozi o kojima se mora voditi računa prilikom planiranja proračuna.Situacija nije jednostavna, ali uspjeli smo zadržati ono što je najbitnije – poticaje našim poduzetnicima“, rekao je kutinski gradonačelnik.

 

Jedan od 24 potpisnika sporazuma o bepovratnim potporama Grada Kutine bio je danas i Zdravko Lilovac, vlasnik OPG-a Lilovac iz Janja Lipe.

 

KUTINA LILOVAC

 

 

Sredstva će, kaže Lilovac, iskoristiti za nabavku traktorske navigacije.

Potpora će dobro doći i mladoj poduzetnici Sandri Pezić koja ima obrt za poduke i prijevode.

 

KUTINA PEZIĆ

 

 

Grad Kutina ovakve potpore dodjeljuje treću godinu za redom.Bespovratna sredstava obrtnicima i poduzetnicima dodjeluju se  za ulaganja u projekte uređenja i poboiljšanja poslovnih prostora, za nabavu opreme – posebno informatičke; strojeva i uređaja za obavljanje osnovne djelatnosti, za ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču gospodarstvo, naročito tzv.zeleno gospodarstvo uvođenjem međunarodih eko standarda i energetski učinkovitih tehnologija u prozivodne procese i sl.

 

KUTINA PEČAT

Kako je interes za ove mjere iz godine u godinu sve veći, gradonačelnik Rudić  najavljuje kako će se rebalansom na jesen pokušati u gradskom proračunu pronaći još barem sto tisuća kuna za potpore obrtnicima i poduzetnicima.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.