Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Biciklističko-pješačka staza u Zagrebačkoj ulici u Kutini

Potpisan ugovor s MUP-om; radovi kreću u srpnju

Potpisan ugovor s MUP-om; radovi kreću u srpnju

Foto: Kutina.hr

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić potpisao je danas s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta odnosno izgradnje pješačko-biciklističke staze u Zagrebačkoj ulici u  Kutini temeljem rezultata natječaja iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2016. godinu.

 

MUP će financirati radove do iznosa od 1.960.000,00 kn, a Grad Kutina preostali iznos do ukupno ugovorene vrijednosti radova. Natječaj za izvođenje radova objavljen je nedugo nakon odobrenja od strane Ministarstva.

 

Radovi bi trebali započeti u srpnju i potrajati oko 90 dana, a njima će se napraviti nova odvodnja, bit će zatrpani kanali uz ŽC3124 te će se u izgraditi biciklističko-pješačka staza u duljini 1,3 kilometra, do ulaza u Repušnicu.

 

Druga faza biciklističko-pješačke staze kroz Repušnicu je u pripremi, rješavaju se imovinsko-pravni odnosi i očekuje se da će najkasnije u proljeće 2017. i ta dionica dobiti građevinsku dozvolu. Nakon toga bit će potrebno osigurati i financiranje tog objekta važnog za sigurnost pješaka i biciklista, posebno djece, ali i za ciklo-turistički razvoj ovog kraja jer će to biti biciklistička poveznica sa nedavno izgrađenim i otvorenim Prijamnim centrom na ulazu u Lonjsko polje u Repušnici, izvijestili su iz Grada Kutine.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.