Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Dva amandmana i jedan stav za sjednicu Gradskog vijeća

Sisački narodnjaci o rebalansu proračuna

Sisački narodnjaci o rebalansu proračuna

Najavili su sisački narodnjaci na tiskovnoj konferenciji u četvrtak, 09. lipnja petu tribinu u svojoj organizaciji. Tema aktualna, „INA – kada je krenulo pogrešnim smjerom?“. Najavili su i gosta tribine,ministra gospodarstva u bivšoj Vladi, sada predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka.

Ali, najavili su narodnjaci i svoja dva amandmana koja će podnijeti na sjednici Gradskog vijeća grada Siska u petak, 10.lipnja .

Kako je istaknuo predsjednik sisačkog HNS-a Vlado Andučić, prvi amandman je vezan uz obilježavanje 180.obljetnice sisačke Obrtničke komore.U povodu obljetnice obrtnici žele izdati vjerodostojnu, bogato ilustriranu monografiju s popisom svih sisačkih obrtnika.

hns 1

No ne nailaze na razumijevanje sisačke gradonačelnice, dodaje Andučić i podsjeća i citira gradonačelnicu koja je govoreći o obrtnicima ranije izjavila

Mi ćemo zato izaći s amandmanom da se taj iznos od 140 tisuća kuna plus PDV praktično ubaci u predloženi rebalans proračuna za 2016.godinu”, rekao je Andučić.

Drugi amandman kojeg će predložiti odnosi se na poslovnu zonu Barutana koja ima sedam parcela, no problem je što navedena poslovna zona nije uređena kako bi trebala biti.

Ono što je sada pred nama i što je nužno učini je projektiranja i izgradnja prometnica i cjelokupne infrastrukture. Idemo s amandmanom da se 500 tisuća kuna praktično da za projektiranje i izgradnju prometnica i infrastrukture u poslovnoj zoni Barutana”, kazao je Andučić.

Svoj stav će na sjednici iznijeti i o projektu rekonstrukcije javnih gradskih prometnica u pješačku zonu. I jedna i druga infrastruktura stare su sedamdesetak godina.

U projektu je planirano da se dizanjem asfalta bez odvodnje sadašnje vode, bez ikakve odvodnje u zemlji i bez novog pristupa vodovodu da se to sanira na način da se stavlja jedna armirana betonska podloga debljine 15 centimetara i da se s time prekrije područje. Ono što je tu jako bitno napomenuti da ako su prosječni gubici vode u Sisku oko 50 posto, što mislite koliko su gubici ovdje vode. Što će se dogoditi kada to jednom armiranom pločom to zatvorimo, što će se dogoditi u zemlji s prvim puknućem, što će se dogoditi s temeljima zgrada, a da ne govorimo o drugim stvarima”, pitao se Andučić.

Ukoliko navedeni projekt bude realiziran na ovakav način, građani Siska plaćat će vodu znatno skuplje nego što to čine danas.

Iako nema baš previše vjere u prihvaćanje amandmana, Andučić se nada da će i kod ostalih vijećnika razum prevladati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.