Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Klara Perković pobjednica likovnog natječaja „Vrijedne sisačke ruke“

Ocjenjivačka komisija imala je težak zadatak…

Ocjenjivačka komisija imala je težak zadatak...

Treću godinu zaredom, organiziran je likovni natječaj „Vrijedne sisačke ruke“ – u povodu 180 godina obrtništva u gradu Sisku. Natječaj je pokrenuo Grad Sisak u suradnji s Radio Siskom.

Cilj natječaja bio je mlade naraštaje upoznati s poviješću i značajem obrtništva u gradu Sisku, razviti pozitivan odnos prema ovoj tematici te potaknuti njihovu inovativnost i kreativnost u vidu likovnog oblikovanja njihovog viđenja sisačkog obrtništva.

Pravo sudjelovanja imali su svi učenici i učenice osnovnih škola grada Siska. Članovi ocjenjivačke komisije, Alma Trauber, Marijan Bogatić i Danijela Gotal Grgural, imali su zadatak izabrati najbolja tri rada od ukupno pristiglih 80ak radova.

DSCN0254

Alma Trauber, članica komisije, naglasila je da su svi radovi bili odlični i da je zadatak komisije zaista bio izazovan:

 

 

Ipak, najbolje radove su morali odabrati:

 

 

Treću nagradu osvojila je Ana Crneković, učenica 7. A razreda OŠ Galdovo, druga nagrada pripala je Ivi Pišonić iz 2. A razreda OŠ Viktorovac, a nagradu za najbolji rad dobila je učenica 6. A razreda OŠ Viktorovac Klara Perković.

DSCN0250 DSCN0282

 

Klara nam je otkrila na koji način je izradila svoj rad:

 

 

Njezin rad bit će izložen na jumbo plakatu pored škole koju pohađa.

Najboljim učenicama nagrade je uručila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i čestitala svima nagrađenima, njihovim mentorima, ali i svima koji su sudjelovali:

 

 

Posebne pohvalnice uručene su Barbari Štibrić, učenici 1. A razreda OŠ Ivana Kukuljevića, Dini Miliću, učeniku 2. B razreda OŠ 22. lipnja,  Ivoni Šešini, učenici 7. A razreda OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće i Nadiji Vujnović, učenici 8 B razreda OŠ Viktorovac.

 

DSCN0278 DSCN0276

DSCN0279 DSCN0274

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.