Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Manje zlo” u sisačkom Domu kulture

plesna predstava BADco.

plesna predstava BADco.

Najnoviji projekt BADco.-a „Manje zlo“, predstava suvremene plesne umjetnosti, održat će se u sklopu KULturnog LJETA KKV u srijedu, 29.6.2016. godine u 20 sati u Domu kulture Sisak. Riječ je o projektu koji je nastavak već oformljenog i razvijenog rada zagrebačke izvedbene skupine koja svojim projektima nastoji sistematično istražiti ustaljenosti izvedbenih praksi i preispitati protokole izvođenja, predstavljanja i gledanja.

“Krenete i nekamo stignete. Ili ne. Gledate i nešto vidite. Ili ne. Mjesto na koje dođete neće još dugo postojati, stvari koje vidite čine se kao prijetnja. Ono što veže konkretno mjesto, njegovo vrijeme i trajanje možda je ritam, ritam koji tvori ples, ritam koji tvori strah, ritam koji tvori užitak. U novoj predstavi BADco. ritam tvori vrijeme koje nosi prijetnju, vrijeme koje otkucava, vrijeme koje zakucava. Ukoliko više nije povorka mrtvaca, povorka staleža, nego lanac vibracija, elektromagnetskih valova i afekata, kako se pleše suvremeni “danse macabre” ako ne kao kolektivna solo izvedba?”
Ovaj odlomak opisa predstave najbolje govori o težnji za eksperimentom u izvedbi i propitivanjem isprepletenosti vremena, scenskog prostora, tijela i svakodnevice. U radu na koreografiji odbačena je ideja o tijelu kao generatoru pokreta stavljajući naglasak na posredničku funkciju tijela te potencijal elementarnih tjelesnih funkcija. Posljednji korak u istraživanju BADco.-a izvedbeno nosi Zrinka Užbinec, a uz nju za koreografiju je zaslužna i Nikolina Pristaš. Dramaturgiju i postav potpisuje Goran Sergej Pristaš.
U predstavi se koriste zvučni fragmenti iz filma Idi i gledaj Elema Klimova, poeme Četiri kvarteta u interpretaciji autora T.S. Eliota te pjesme Needles And Pins The Searchers.

Ulaz na predstavu je besplatan, potrebne prethodne rezervacije na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.