Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Nagrade savjesnim vozačima i vozačicama

U sklopu akcije “Dan ljubaznosti u prometu”

U sklopu akcije "Dan ljubaznosti u prometu"

U prostorijama Autokluba Sisak, danas su uručene nagrade savjesnim vozačima i vozačicama koji su evidentirani prilikom provedbe akcije „Dan ljubaznosti u prometu“.

Nagrade su tako danas primili Ivana Rogić, Branka Galinić, Katica Ferenčak, Irena Hamulić, Ivan Šipuš, Dino Laktašić, Milan Selak, Damir Špoljarić, Snježana Gulan i Afrore Igrishtaj.

Podsjetimo, tijekom ove akcije provedene 31. svibnja, Prometna jedinica mladeži je na deset lokacija u gradu Sisku bilježila savjesne vozače i vozačice koji su gestom ruke ili na bilo koji drugi način pokazali pješacima da sigurno mogu prijeći pješački prijelaz.

1 3

Koji je bio cilj ove akcije, rekao je Mario Tkalčić, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Sisačke prometne policije:

 

 

Što je zabilježeno tijekom akcije:

 

 

„Najlošiji razultati zabilježeni su upravo na najfrekventnijem raskrižju, raskrižju Rimske ulice i Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog“, istaknuo je Tkalčić. Ipak, razinu prometne kulture u gradu Sisku, Tkalčić je ocijenio zadovoljavajućom te se nada da će iduće godine broj slučajeva pozitivnog ponašanja u prometu porasti.

Marko Krička, zamjenik sisačke gradonačelnice, također je pohvalio nagrađene vozače i vozačice te istaknuo kako se nada da je ova akcija bila podsjetnik svim sugrađanima o važnosti savjesnog ponašanja u prometu:

 

 

Akciju je inicirala Postaja prometne policije Sisak, a partneri u provođenju bili su Grad Sisak i Autoklub Sisak. Anto Markotić, predsjednik Autokluba Sisak, zahvalio je organizatorima i partnerima te čestitao nagrađenima:

 

 

Od svih vozača i vozačica zabilježenih tijekom ove akcije, nasumično je odabrano deset, kojima su danas uručene prigodne nagrade i pismene zahvale. Uvjet za uručivanje nagrada bio je i da odabrani vozači do sada nisu evidentirani kao počinitelji prekršaja u prometu te da posjeduju vozačku dozvolu deset i više godina.

Ivan Šipuš, vozač sa dugogodišnjim iskustvom, kaže kako je strpljenje u prometu vrlo bitno:

 

 

4 5

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.