Sisak

Nagrade savjesnim vozačima i vozačicama

U sklopu akcije “Dan ljubaznosti u prometu”

U sklopu akcije "Dan ljubaznosti u prometu"

U prostorijama Autokluba Sisak, danas su uručene nagrade savjesnim vozačima i vozačicama koji su evidentirani prilikom provedbe akcije „Dan ljubaznosti u prometu“.

Nagrade su tako danas primili Ivana Rogić, Branka Galinić, Katica Ferenčak, Irena Hamulić, Ivan Šipuš, Dino Laktašić, Milan Selak, Damir Špoljarić, Snježana Gulan i Afrore Igrishtaj.

Podsjetimo, tijekom ove akcije provedene 31. svibnja, Prometna jedinica mladeži je na deset lokacija u gradu Sisku bilježila savjesne vozače i vozačice koji su gestom ruke ili na bilo koji drugi način pokazali pješacima da sigurno mogu prijeći pješački prijelaz.

Koji je bio cilj ove akcije, rekao je Mario Tkalčić, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Sisačke prometne policije:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/HAK-1.mp3?_=1

 

Što je zabilježeno tijekom akcije:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/HAK-2.mp3?_=2

 

„Najlošiji razultati zabilježeni su upravo na najfrekventnijem raskrižju, raskrižju Rimske ulice i Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog“, istaknuo je Tkalčić. Ipak, razinu prometne kulture u gradu Sisku, Tkalčić je ocijenio zadovoljavajućom te se nada da će iduće godine broj slučajeva pozitivnog ponašanja u prometu porasti.

Marko Krička, zamjenik sisačke gradonačelnice, također je pohvalio nagrađene vozače i vozačice te istaknuo kako se nada da je ova akcija bila podsjetnik svim sugrađanima o važnosti savjesnog ponašanja u prometu:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/HAK-3.mp3?_=3

 

Akciju je inicirala Postaja prometne policije Sisak, a partneri u provođenju bili su Grad Sisak i Autoklub Sisak. Anto Markotić, predsjednik Autokluba Sisak, zahvalio je organizatorima i partnerima te čestitao nagrađenima:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/HAK-4.mp3?_=4

 

Od svih vozača i vozačica zabilježenih tijekom ove akcije, nasumično je odabrano deset, kojima su danas uručene prigodne nagrade i pismene zahvale. Uvjet za uručivanje nagrada bio je i da odabrani vozači do sada nisu evidentirani kao počinitelji prekršaja u prometu te da posjeduju vozačku dozvolu deset i više godina.

Ivan Šipuš, vozač sa dugogodišnjim iskustvom, kaže kako je strpljenje u prometu vrlo bitno:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/HAK-5.mp3?_=5

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version