Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

PK “Sisak Janaf” nastupio na tri plivačka natjecanja

“Zlatni medvjed” u Zagrebu, “Mali mornar” u Splitu, “Vodeni lav” u Varaždinu

"Zlatni medvjed" u Zagrebu, "Mali mornar" u Splitu, "Vodeni lav" u Varaždinu

Proteklog vikenda plivači PK Sisak Janaf, svih dobnih skupina, njih preko devedeset, nastupili su  na tri natjecanja. Tradicionalni međunarodni plivački miting “Zlatni medvjed” održan je u subotu i nedjelju, 18. i 19. lipnja, na novootvorenom bazenu na zagrebačkim Sveticama.

Bio je ovo posljednji miting iz serije Grand Prix mitinga, na kojem se okupilo vrlo jako društvo iz plivačkog svijeta Hrvatske i europskih zemalja.


Zlatni medvjed (36) Zlatni medvjed (93)


Na natjecanju je nastupilo 403 plivača iz jedanaest zemalja (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Danska, Velika Britanija, Mađarska, Poljska, Iran, Rumunjska, Njemačka, Bjelorusija). Natjecanje je održano u četiri dijela. Dopodne su se plivale kvalifikacijske utrke, dok su popodnevna bila rezervirana za finalne utrke.

Finale je bilo za opću kategoriju, B finale za juniore i C finale za mlađe juniore. Plivački klub Sisak Janaf nastupio je sa 24 plivačice i plivača, i ponovno se iskazao sa jako dobrim nastupima.

Nekima je ovo natjecanje poslužilo kao predposljedna prilika za isplivavanje normi za predstojeće prvenstvo Hrvatske, a nekima, kao što je plivač Matija Lukić kao posljednja provjera uoči Europskog juniorskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj za tri tjedna.

U vrlo jakoj konkurenciji osvojene su dvije medalje, jedna zlatna koju je osvojila Ema Šarar u svojoj disciplini 50 m leđno, te Stefan Brnad koji je doplivao do brončane medalje u najdužoj disciplini natjecanja 1500 m slobodno.

Osim Eme i Stefana treba reći kako su popodnevna finala (9 A finala, 13 B finala i 8 C finala) izborili i Matija Jurišić, Matija Lukić, Karlo Grabić, Josip Budimski, Karlo Gavranović, Lovro Olah, Nika Pancirov, Nola Brnad, Morena Polanec, Paulina Kušan, Antonela Vinšek, Maja Sigur, Tea Lužaić, Saša Podrić.


20160618_155543 20160619_112441


Za PK Sisak Janaf nastupli su: Ema Šarar,  Saša Podrić, Vanessa Vukić, Nika Pancirov, Nola Brnad, Morena Polanec, Paulina Kušan, Antonela Vinšek, Maja Sigur, Marta Kirin, Jana Pavičić, Tea Lužaić, Josip Budimski, Matija Lukić, Karlo Grabić, Stefan Brnad, Fran Senčar, Aldin Botonjić, Roberto Milaković, Karlo Gavranović, Matija Jurišić, Lovro Olah, Petar Bodo Milaković, Ilan Vezmarović.

U pratnji plivača bili su treneri Marko Milatović i Dejan Rukljač.

Posljednje natjecanje iz ovogodišnje serije HPS Mini GP u ovoj sezoni održano je u Splitu, 3. “Mali mornar”, u organizaciji PK Mornar. Odlično plivanje Paule Lončarević u konkurenciji djevojčica 2004. godište okrunjeno je sa tri brončane medalje na 100, 200 i 400 m slobodnim stilom. Kod mlađih djevojčica medalje su osvojile Dora Mihaljević, zlatnu na 200 m delfin i srebra na 800 m slobodno 400 m mješovito, dok je Ema Viljevac osvojila zlatne medalje na 800 i 400 m slobodno.

Nastupilo je svih 19 natjecatelja iz kadetske grupe, osim osvajačica medalja odlično su plivale i Nina Podrić, Olivera Šćrbak, Paula Lončarević, Sandra Vujić, Tara Ivičinec, Hanna Šarko, Iskra Krnjajić, Klara Kirin, Lea čop, Lorena Bilušić, Lorena Kušan, Sara Kirin, Luka Kokić, Goran Vujić, Ivan Mitar, Marko Vujnović i Sebastian špehar. Vodio ih je trener Hrvoje Petrović.


20160618_115614 20160618_141050 (4)


I na kraju, 18. lipnja na vanjskom bazenu Varaždinskih toplica održan je 6. Miting Vodenog lava. U konkurenciji 15 klubova i preko 350 plivačica i plivača PK Sisak Janaf nastupio je s njih 41. Naši mladi plivači popravljali su svoja najbolja vremena i pritom se odlično zabavljali i družili. Osvajači medalja bili su Ivana Roksandić; srebrna na 50 metara prsno, Franko Antoliš; brončani na 50 leđno te Mislav Kivač Podnar; brončani na 50 metara delfin i srebrni na 50 metara leđnim načinom.

Osim medalja, bilo je još zapaženih rezultata: Bruno Sučić; 6. na 50 slobodno i 9. na 50 prsno, Franko Antoliš 9. na 50 slobodno i 5. na 50 m prsno. Mislav Kivač Podnar; 4. na 50 m slobodno, Otto Porcer; 5. na 50 m delfin, 6. na 50 m leđno i 8. na 50 m prsno, Mario Maričević; 6. na 50 m delfin i 9. na 50 m leđno te Gregor Stojanović, 10. na 50 m leđnim načinom. Nakon završetka prvog dijela natjecanja plivači su imali slobodno vrijeme za igranje i druženje na zabavnim sadržajima toplica što im je bio i najzanimljiviji dio cijelog putovanja.

“Nakon odličnih rezultata i još bolje zabave u Varaždinskim toplicama okrećemo se pripremama za regionalno prvenstvo Hrvatske koje ujedno predstavlja i završno natjecanje za najmlađe kategorije u ovoj sezoni. Najmlađe plivače u Varaždinske toplice vodili su trenerica Mateja Žebčević Lukić i trener Velimir Rođak. Veliko hvala gradu Sisku koji nam je omogućio sudjelovanje na ova tri natjecanja.” – poručuju iz PK Sisak Janaf.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.