Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Sindikati – zašto nismo pozvani na svečanu sjednicu?

“Izbrisani smo s liste poželjnih gostiju!”

"Izbrisani smo s liste poželjnih gostiju!"

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima poslao je otvoreno pismo gradonačelnici Siska Kristini Ikić Baniček u kojem izražavaju nezadovoljstvo time što nisu pozvani na svečanu sjednicu Gradskog vijeća.Priopćenje prenosimo u cijelosti:

” U petak 03. lipnja 2016. g. Predrag Sekulić dobio je, kao predsjednik sindikata Nova solidarnost  sisačke rafinerije, godišnju nagradu Grada Siska na čemu mu mi sindikalisti trgovačkih društava Grada Siska od srca čestitamo. Zahvaljujemo mu za svu nesebičnu požrtvovnost i borbu za spas svakog radnog mjesta u sisačkoj rafineriji. Sindikalisti trgovačkih društava Grada Sisak bili su i ostali uz radnike sisačke rafinerije cijelo ovo vrijeme dok traje njihova borba kako bi spasili svoja radna mjesta, a samim time  i naša radna mjesta.

Nažalost, ne našom voljom, nismo bili prisutni kada mu se uručivala nagrada iz razloga što ove godine sindikalni povjerenici u trgovačkim društvima koja su u vlasništvu Grada Siska nisu dobili poziv za svečanu sjednicu. Ove godine izbrisani smo sa liste poželjnih gostiju iako smo prošle godine bili pozvani.

I tako je po tko znak koji put naša  Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pokazala  svoje pravo lice. Dok se jednom sindikatu zahvaljuje i podupire njegov rad, onog drugog „svog“ se ne udostoji ni pozvati na Svečanu sjednicu.

Što je razlog tome, morali bi pitati našu Gradonačelnicu. Možda mi za nju ne postojimo, možda je u svojim iluzijama  kojima „vodi“ Grad Sisak zamislila da smo mi nestali, da je uspjela u svome istrebljenju, da je svima podijelila otkaze i da u trgovačkim društvima sada rade roboti  s kojima ona upravlja preko svog daljinskog upravljača.

Gradonačelnice, nažalost Vas moramo razočarati, mi smo još uvijek tu, još uvijek smo na svojim radnim mjestima, radimo naporno i marljivo kako bi našim sugrađanima pružili komunalne usluge kakve oni  i zaslužuju.

Da, Gradonačelnice još uvijek smo tu, bili smo i ostat ćemo, a vama draga Gradonačelnice vrijeme ističe, vašoj strahovladi i diktaturi polako dolazi kraj.”

Glavni sindikalni povjerenici:

  1. Antonija Petrović Mutavdžija, podružnica SSKH Sisački vodovod d.o.o. Sisak
  2. Sanjin Luketić, podružnica SSKH Komunalac Sisak
  3. Mario Balaić, podružnica SSKH Gradska tržnica Sisak
  4. Leon Juzbašić, podružnica SSKH Gradska groblja Viktorovac Sisak
  5. Erna Kefurt, podružnica SSKH Gospodarenje otpadom Sisak
  6. Dražen Falica, podružnica SSKH Vodoopskrba Kupa d.o.o. Petrinja

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.