Sisak

“Sisački žrtvoslov Domovinskog rata 1991. – 1995.”

…svjedok istine o Domovinskom ratu

...svjedok istine o Domovinskom ratu

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Siska u sisačkom Hotelu Panonija organizirala je promociju knjige „SISAČKI ŽRTVOSLOV Domovinskog rata 1991.-1995.”, autora Snježane Pokorny i Đure Gajdeka.

Ružica Bakarić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Siska je istaknula kako je ideja o objavljivanju ove knjige potekla od Udruge i na nju su jako dugo čekali. „Nisam odustajala. Svako moje izvješće o radu Udruge, svake godine je bilo o Sisačkom žrtvoslovu i već me je bilo sram. Poduzela sam sve da uzmem stvari u svoje ruke i knjiga je ovdje.

Autor knjige Đuro Gajdek je istaknuo kako su knjigu pripremali dugih deset godina.”Objavljena u 800 primjeraka na 240 stranica.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/mon-2.mp3?_=1

Izdavanju knjige pomogao je i grad Sisak.

Ovaj Žrtvoslov svjedoči o vremenima ponosa i slave rekla je u svom obraćanju gradonačelnica Siska Kristina Ikić Banićek

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/mon-3.mp3?_=2

Financijski je objavljivanje ove knjige pomogla i Sisačko-moslavačka županija, a župan Ivo Žinić je istaknuo kako je Sisak jedan od gradova koji je u Domovinskom ratu dao najveći doprinos.

„I po pitanju broja hrvatskih branitelja koji su bili uključeni u Domovinski rat, a i velike su žrtve dane za tu hrvatsku slobodu. Ovakva jedna knjiga je nešto što je dugo očekivano. 21 godinu od završetka rata, i naravno da su to vrlo osjetljive teme.

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/mon-4.mp3?_=3
Kao izaslanik tehničkog ministra branitelja Tomislava Medveda, na predstavljanju knjige je bio Ivica Pandža Orkan. „Izuzetno sam počašćen pozivom ministra da budem izaslanik na predstavljanju ove knjige koja svjedoči istinu o Domovinskom ratu

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/06/mon-5.mp3?_=4

U ime uređivačkog odbora nazočnima se obratio i Davor Smuđ.

Predstavljanju knjige nazočili su predstavnici brojnih braniteljskih udruga, te građana Siska, Petrinje, Glline i drugih mjesta s područja naše županije.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version