Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

31. srpnja 1498. Kristofor Kolumbo otkrio je veliki karipski otok Trinidad

Godine 1962. nastala je nezavisna država Trinidad i Tobago

Godine 1962. nastala je nezavisna država Trinidad i Tobago

Na današnji dan 1498. godine Kristofor Kolumbo dospio je prvi put do otoka Trinidada, jednog od najvećih i najjužnijih među karipskim otocima.

Riječ Trinidad na španjolskom jeziku označava Trojstvo, pri čemu se misli na Presveto Trojstvo, izvanredno važno u kršćanstvu. Otok Trinidad ima površinu od 4,748 četvornih kilometara, što znači da je veći od svih hrvatskih otoka zajedno. Trinidad se nalazi u tolikoj blizini kontinentalnog kopna Južne Amerike da je od obale Venezuele udaljen samo oko 11 kilometara.

Otokom su kao kolonijom vladali Španjolci sve do 1797. godine, a zatim je došao u sastav britanskog kolonijalnog imperija. Godine 1962. nastala je nezavisna država Trinidad i Tobago, u koju je ušao i susjedni otok Tobago, znatno manji od Trinidada (Tobago ima površinu od oko 300 četvornih kilometara, što znači da je čak 15,8 puta manji od Trinidada).

Za državu Trinidad i Tobago karakterističan je visok udio stanovništva indijskog podrijetla. Naime, potomci Indijaca čine čak oko 37.6% stanovnika Trinidada i Tobaga, po čemu su razmjerno najzastupljeniji (na drugom su mjestu stanovnici afričkog podrijetla, s udjelom od oko 36.3%). Zanimljivo je i to da hinduisti čine u vjerskom pogledu čak 18% stanovništva države Trinidad i Tobago, no većinska je religija ondje ipak kršćanstvo s oko 57% stanovnika.


trinidad_map


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.