Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Biografija Đure Brodarca potpuno neistražena

…značajna uloga generala Brodarca u Domovinskom ratu

...značajna uloga generala Brodarca u Domovinskom ratu

„Uloga generala Đure Brodarca u ustrojavanju i vođenju obrane Siska i Banovine 1990-1991“ bila je tema Okruglog stola na kojem je predavanje u ponedjeljak, 11. srpnja održao dr.sc Jakša Raguž s Hrvatskog instituta za povijest.

P1160545

Sama biografija Đure Brodarca potpuno je neistražena, suočio sam se s tim izazovom, jer u promišljanju istine moramo krenuti od pojednca, rekao je dr.sc. Jakša Raguž

U svom istraživanju koristio je objavljene razgovore s Đurom Brodarcem od devedesetih pa sve do njegove smrti

Iz ovih dokumenata iščitava se i uloga Đure Brodarca u Domovinskom ratu i stvaranju neovisne Hrvatske

P1160546

Pokojni general Đuro Brodarac početkom devedesetih stao je u obranu Siska, županije i Hrvatske, rekao je župan Ivo žinić koji je također nazočio ovom okruglom stolu

Ne smijemo zaboraviti i moramo se sjećati naših ljudi koji su dali svoje zdravlje i svoj život za Domovinu. I ja, kao aktualni župan,  imam moralnu obvezu stvarati dalje županiju na vrijednostima  stečenima od prethodnika. General Brodarac , ne samo, dodaje župan, što je brinuo o obrani,  skrbio je, kada je pala cijela Banovina, i o prognanicima.

P1160547

Doista zaslužuje da ga ne zaboravimo, zaključio je župan Žinić.

U Velikom Kaptolu ponovo se tražio stolac više, jer je okrugli stol zainteresirao ne samo Siščanke i Siščane, nego i građane iz drugih dijelova naše županije.

P1160544

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.