Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dan stradavanja prve žrtve Domovinskog rata s područja Petrinje

Sjećanje na Josipu Kožić

Sjećanje na Josipu Kožić

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen ploče podignute na mjestu pogiblje, danas je u Gornjoj Budičini obilježen Dan stradavanja prve žrtve Domovinskog rata s područja Petrinje, Josipe Kožić. Uz Josipine roditelje, svijeće su zapalila i vijence položila izaslanstva Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje, članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka.

Obilježavanje je održano na mjestu stradavanja tada šesnaestogodišnje Josipe koja je ubijena iz zasjede na automobil u kojem se nalazila prije točno dvadeset i pet godina. S Josipom su tada bili i njezina sestra Snježana Kožić te Vlado Dumbović, koji su teško ranjeni.

„Za taj zločin koji se dogodio prije 25 godina nitko još nije odgovarao“ rekao je Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje:

 

 

Petrinjsko Gradsko vijeće u listopadu prošle godine jednoglasno je donijelo odluku da se 5. srpanj proglasi Spomen danom na Josipu Kožić:

 

 

U ime Sisačko-moslavačke županije vijenac je položio i svijeću zapalio župan Ivo Žinić:

 

 

Obilježavanju je nazočio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

 

Molitvu kod spomen ploče predvodili su sisački biskup, mons. Vlado Košić i župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Bučici Ivan Petrović.

 

3 4

5 6

7 2

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.