Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Jazavica: Međunarodni izviđački kamp “Dupin”

izviđači iz Belgije, Francuske, Engleske, Njemačke i Hrvatske

izviđači iz Belgije, Francuske, Engleske, Njemačke i Hrvatske

Naselje Jazavica je uz  Izviđački odred „Zelena patrola“ ponovno domaćini Međunarodnog  izviđačkog kampa „Dupin“ u kojemu će kao i  proteklih godine uz članove  IO „Zelena patrola“, koji čine djeca s područja više naselja tog dijela Grada Novske, boraviti i izviđači iz Belgije, Francuske i Engleske. Svečanim otvorenjem i prigodnim program započele su aktivnosti u  kampu.

d 3

 Voditeljica kampa Jelena Blažeković i Siniša Blažeković, načelnik Izviđačkog odreda „Zelena patrola“, podsjetili su s koliko su entuzijazma prije četiri godine krenuli u realizaciju ove ideje. Malo po malo uredili su zapušteni okoliš oko nekadašnje Područne škole u Jazavici, samu školu, ali posla je još puno.

Osim njih u realizaciji kampa su roditelji domaće djece i volonteri koji neumorno rade i paze da sve protekne u redu kod obavljanja svih aktivnosti. Mala ali učinkovita ekipa koja se trudi izviđačima  iz stranih zemlja pružiti sve što su u mogućnosti.

d 1

Izviđač Francois Nicolas Sepuichre iz Belgije kaže da su puni dojmova i da je dolazak u Jazavicu lijepo iskustvo

 

 Svečano otvorenje popratila je i Vladislava Jordanova, zamjenica veleposlanice Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj

 d 4

Sisačko moslavačka županija i ove je godine pomogla organizaciji kampa. Marin Piletić, zamjenik župana

Županija je osigurala da objekt ima osnovnu komunalnu infrastrukturu, a u suradnji sa ŽUC-om napravljen je i pješački prijelaz, istaknuo je Piletić i dodao

Osvrnuo se i na aktualnu gradsku vlast u Novskoj

Tijekom boravka osim radnog dijela u kampu, za sudionike je priređen zanimljiv program, šetnje, obilasci, odlasci na Novljansko jezero, obilazak Parka prirode Lonjsko polje…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.