Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Mošćeničani slave blagdan sv. Jakova

…bogat i raznovrstan program

...bogat i raznovrstan program

Mošćeničani obilježavaju blagdan Svetog Jakova.  U subotu, 23. srpnja , s početkom u 10 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenka poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, stradalima u minskim poljima Mošćenice i žrtvama NOB-a iz Mošćenice, u 10 i 30 počinje procesija od škole do kapele sv. Jakova , a s početkom u 11 sati bit će služena sveta misa u kapeli sv. Jakova. Subotnji program se nastavlja otvaranjem sajma „Tradicionalna jela Mošćenice“ s početkom u 12 sati,  uz cjelodnevni program na kupalištu u Mošćenici, uz degustaciju jela i besplatno piće.

mošćenica

 

Stari ručni radovi, alati, mošćeničko ruho , starine ovoga kraja bit će izloženi u nedjelju od 9 do 12 sati na Etno izložbi koju je pripremio HKUD „Mošćenica“. U nedjelju u 17 sati tradicionalna Biciklijada „Prvom crtom bojišnice“. Polazak je u 17 ssati s igrališta iza škole, a cilj je na kupalištu u  Mošćenici.

Središnji program je na sam blagdan Sv. Jakova u ponedjeljak, 25. Srpnja. Program počinje u 10 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima, nastavlja se procesijom i svetom misom. U poslijepodnevnim satima bit će održano predstavljanje OPG-a s područja Banovine, u 17 sati izložba i promotivna vožnja članova Old timer kluba Sisak kroz Mošćenicu, u 19 pokazna vježba mladeži DVD-a Mošćenica. Kulturno-umjetnički program  uz nastup KUD-ova počinje u 20 sati, a završnica je koncert Mladena Grdovića i zabava uz Vigo band.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.