Ostalo

Popečci od tikvica s jogurt umakom

Popečke posužite uz ohlađeni jogurt umak u koji ste netom prije serviranja dodali maslinovo ulje.

Popečke posužite uz ohlađeni jogurt umak u koji ste netom prije serviranja dodali maslinovo ulje.

Za pripremu jogurt umaka pomiješajte jogurt, sjeckanu mentu, limunov sok, ulje, med i  sitno sjeckani češnjak u manjoj zdjeli. Začinite sa soli i paprom, poklopite i stavite u hladnjak do serviranja.

Na krupno naribajte tikvice, krumpir i luk.

Smjesu stavite u cjedilo i pospite s dvije žličice soli. Ostavite da povrće pusti tekućinu 30-40 minuta.

Pomiješajte jaja sa sitno sjeckanim češnjakom, kuminom, 3 žlice sitno sjeckanog peršina i 2 žlice sitno sjeckane mente te začinite sa soli i paprom.

Uzmite polovicu smjese s tikvicama i umotajte u papirnati ručnik, istisnite višak tekućine. Povrće dodajte smjesi s jajima pa ponovite postupak s ostatkom povrća.

Kada ste dodali povrće, pospite s brašnom i praškom za pecivo te pažljivo promiješajte.

Zagrijte biljno ulje u većoj tavi.

Zagrabite žlicu smjese, spljoštite je pomoću špatule ili žlice i pržite u ulju dok postane zlatno smeđe boje i hrskava, oko 3 minute sa svake strane.

Gotove popečke stavite na papirnati ručnik ili na žičani pladanj te pospite s još malo soli.

Popečke posužite uz ohlađeni jogurt umak u koji ste netom prije serviranja dodali maslinovo ulje.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version