Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sherif grupi nagrada za najboljeg hrvatskog izvoznika

“Drvni centar Glina”

"Drvni centar Glina"

Sherif Grupa u sklopu koje djeluje i “Drvni centar Glina”, dobila je nagradu Udruge „Hrvatski izvoznici” za najboljeg hrvatskog izvoznika drvnih proizvoda.

Direktoru i vlasniku Sherif grupe, Damiru Pašiću, nagrada je uručena na Konferenciji o investicijama u šumarstvo i drvoprerađivačku industriju u zemljama jugoistočne Europe koju je u Europskom parlamentu organizirala hrvatska zastupnica Marijana Petir u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom. Sherif grupa nagradu je dobila kao najveći europski izvoznik drva i drvnih proizvoda u Egipat i tržišta Bliskog istoka.

U uvodnom obraćanju zastupnica Petir ukazala je na potencijal hrvatskih šuma i europskih šuma u provedbi energetske i klimatske politike EU jer su šume pluća Europe, odličan ponor ugljika i izvor energije.

Petir EPP

„Šume se ne smije promatrati samo kao izvor obnovljive energije već se treba uzeti u obzir njihova uloga u zaštiti bioraznolikosti, kao prostora za rekreaciju, ali i kao održivu sirovinu i građevni materijal koji se može koristiti u raznim sektorima proizvodnje. Doprinosom održivom gospodarenju šumama i unaprjeđenjem drvoprerađivačkog sektora, posebice podrškom malim i srednjim poduzećima, čuva se ruralni prostor, a moguće je postići i otvaranje toliko potrebnih „zelenih” radnih mjesta”, rekla je između ostalog Petir.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici šumarskog sektora i drvne industrije Hrvatske, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, ali i predstavnici državnih, regionalnih i lokalnih institucija i tijela vlasti.

Na kraju konferencije zastupnica Marijana Petir uručila je u prisutnosti Ante Babića, potpredsjednika udruge „Hrvatski izvoznici” nagrade koju je ta udruga dodijelila tvrtkama u drvnom sektoru. “Hrvatski drvni klaster” dobio je nagradu za promicanje hrvatskog drva i izvoza drvnih proizvoda, a nagradu je primio direktor Marijan Kavran.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.