Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Vijenci i svijeće na grobu Đure Brodarca

…prvog župana Sisačko-moslavačke županije

...prvog župana Sisačko-moslavačke županije

Obitelj, prijatelji, predstavnici braniteljskih udruga , izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske ove su nedjelje, 10. srpnja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća  na njegovom grobu obilježili petu obljetnicu smrti prvog župana Sisačko-moslavačke županije Đure Brodarca.

P7100007

Županijsko izaslanstvo predvodio je župan Ivo Žinić

Nije dovoljno rečeno o Đuri Brodarcu i o njegovim zaslugama, osobito u Domovinskom ratu i stvaranju naše županije. Kao prvi župan dao je kasnije veliki doprinos u obnovi naše županije i evo to je na neki način dug nas koji sada vodimo županiju”, rekao je župan Žinić.

 

P7100005

„Samim tim što sam izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović daje značaj ovom događaju, rekao je izaslanik predsjednice general bojnik Josip Štimac:

Uz članove obitelji,vijence su na grobu Đure Brodarca položili i predstavnici Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak”, Hrvatskog generalskog zbora, Općine Martinska Ves, HVIDR-e Petrinja, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ, Udruge ratnih veterana 2.gardijske brigade „Grom”,Hrvatskog nogometnog saveza i drugi. Misa zadušnica koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić služena je u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku.

P7100037
Obilježavanje se nastavlja u ponedjeljak, 11. srpnja , okruglim stolom na temu „Uloga generala Đure Brodarca u ustrojavanju i vođenju obrane Siska i Banovine od 1990. do 1991.”. Predavanje koje će u Velikom Kaptolu u Sisku početi u 19.30 održat će dr.sc. Jakša Raguž iz Hrvatskog instituta za povijest.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.