Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

7. kolovoza 1962. rođen je komičar, scenarist i glumac Željko Pervan

Karijeru je započeo 1985. godine na zagrebačkom “Radiju 101”

Karijeru je započeo 1985. godine na zagrebačkom "Radiju 101"

Željko Pervan (hrvatski komičar, scenarist i glumac) rođen je 7. kolovoza 1962. u Zagrebu. Najpoznatiji je po humorističnoj emisiji “Večernja škola”.

Pervan je karijeru započeo 1985. na zagrebačkom “Radiju 101”. Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića-Zuhru s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa “Zločesta djeca” gdje se sprijateljio s Vinkom Grubišićem. Nastupao je u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot „Servus Zagreb“, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi. U to vrijeme imao je male nastupe u humorističnom showu “Jel me netko tražio?”

U 2008. Pervan je ostao zapažen u medijima zbog humanitarnog čina kojim je pomogao bolesnom hrvatskom branitelju. Srećko Josić, branitelj koji je prošao sva ratišta od Osijeka do Dubrovnika, bolovao je od gangrene i od njega su odustali svi osim obitelji i prijatelja. Sredinom prosinca 2007. nedostajalo je još 80.000 kuna za tretman u Americi. Tada se u cijelu priču uključio Željko Pervan koji je prodao svoj motor i dao mu novac.

Taj čovjek je prošao sva ratišta, ima dvoje male djece, a sad mu rezuckaju noge malo-pomalo, pa ne mogu mirno gledati takav horor“, rekao je Pervan. Na vijestima je vidio prilog o osječkom branitelju koji boluje od gangrene i treba mu 80.000 kuna za liječenje u SAD-u. Ime mu nije zapamtio, ali je već sljedećeg jutra uplatio potrebni iznos. “Prodao sam motor pa sam imao novac. Nije to ništa posebno“.

2009. godine na Hrvatskom radiju krenuo je Pervanov Dnevnik, a od 2013. prikazivao se  na RTL2 televiziji. Pervan je odrastao u Dubravi, pohađao je i završio srednju strojarsku školu “Nikola Tesla”. U intervjuu za Nacional je izjavio da ga je otac nagovorio da ide pohađati strojarstvo, no da je to smatrao potpunim promašajem. Također je izjavio da kao mladić nije nigdje izlazio te da do danas nije probao ni kap piva. Tvrdi da ga alkohol ne privlači ni okusom ni mirisom te da nije pio čak niti kad su mu se kćeri rodile. Otac mu je porijeklom iz Omiša, a on sam ljetuje u Kašteliru, mjestu u Istri.

Oženjen je suprugom Darijom s kojom ima četiri kćeri.


Foto: Slavko Midžor/PIXSELL


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.