Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

I ove je godine Međunarodni kamp “Dupin” ugostio mlade iz Europe!

Kamp je otvoren 2013. godine

Kamp je otvoren 2013. godine

Izviđački kamp Dupin u naselju Jazavica i ove je godine okupio male izviđače iz svih dijelova Europe. U njemu trenutno borave izviđači iz Engleske, a ranijih mjeseci su ih već posjetili kolege iz Belgije, Francuske i Njemačke.

Međunarodni kamp Dupin postoji od 2013. godine i jedini je takvog karaktera u Hrvatskoj. Otvoren je tijekom dva ljetna mjeseca, a vode ga članovi Izviđačkog odreda Zelena patrola. Njegov starješina Siniša Blažeković ponosan je na njegovo uspješno djelovanje:

 

 

DUPIN02

 

Uloga kampa u razvoju civilnog društva na području grada Novske jako je velika. Dokazuje to i nagrada Grada Novske iz 2014. za doprinos u sportu i kulturi:

 

 

Potporu kampu redovito pruža i Sisačko- moslavačka županija, pa je tako i ove godine Županija sudjelovala u osiguranju osnovnih uvjeta za održavanje, prvenstveno struje i vode. Kamp su već posjetili britanski veleposlanik i zamjenica belgijske veleposlanice, a ovih dana obišao ga je i župan Ivo Žinić:

 

 

DUPIN01

 

Župan je najavio i daljnju pomoć kampu:

 

 

Kamp je status izviđačkog kampa dobio na nacionalnoj razini, a sljedeći zadatak koji su si zadali u vodstvu je dobivanje i onog međunarodnog. S entuzijazmom kakav krasi djecu i starješine ne sumnjamo da će im to i uspjeti.

 

DUPIN05

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.