Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Mala kuća – velika pomoć 3”

…olakšati integraciju djece

...olakšati integraciju djece

„Desetero djece je odgodilo školu, dok ih se 12 upisalo, čime se ponosimo zbog toga što kombinacija grupnog i individualnog rada u programu Male škole koju je provodila diplomirana učiteljica u kombinaciji s fizioterapeutima i radnim terapeutima te grupnim aktivnostima u Udruzi pokazuje sve bolju integraciju djece u predškolski i školski sustav. To govori i podatak da je od 12 upisanih, njih 10 upisano u različite redovne školske programe, a samo dvoje u posebne obrazovne programe”, rekla je izvršna direktorica Udruge Aleksandra Milković na završnoj konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati projekta „Mala kuća – velika pomoć 3″.

 

mala kuća 3

 

Glavni cilj projekta bio je olakšati integraciju djece, školskih obveznika s razvojnim teškoćama u redovan odgojno – obrazovni sustav. Želja je bila unaprijediti njihove životne vještine, poticati kreativnost, stvaralaštvo, zdrave stilove života, razviti vještine i kompetencije kojima će unaprijediti svoje komunikacijske vještine, emocionalno ih osnažiti i postići što veću samostalnost i sigurnost u obavljanju zadanih obveza.

Projekt koji je trajao deset mjeseci, od studenog prošle do kolovoza ove godine, financiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta iznosom od 140.000,00 kuna kroz natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015/16. Sufinancirali su ga gradovi Petrinja i Sisak i Sisačko – moslavačka županija.

 

mala kuća 2

 

Udruga osoba s invaliditetom SMŽ projekt provodi već treću godinu zaredom, a posebno su ponosni na program Male škole koju je u sklopu projekta kroz individualni i grupni rad, u Maloj kući u Petrinji pohađalo 22-oje djece s teškoćama u razvoju iz Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.