Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima

Položeni vijenci i zapaljene svijeće

Položeni vijenci i zapaljene svijeće

Grad Sisak i Koordinacija braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ove će godine nizom manifestacija  obilježiti Dan  pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

vijenci 2

Kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac izaslanstva braniteljskih udruga,grada Siska i Županije, te političkih stranaka  položila su vijence i zapalila svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Izaslanstva su položila svijeće i kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Kontrobi, te obišla Spomen sobu u kojoj se nalaze fotografije 233 hrvatska branitelja sa sisačkog područja.

vijenci 4

Antun Pereković, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska

Počast je polaganjem, vijenaca i paljenjem svijeća odalo i izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije. Župan Ivo Žinić čestitao je svim hrvatskim braniteljima i ratnicima Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnicu Vojno redarstvene operacije Oluja koja je započela upravo 04. kolovoza prije 21 godinu, a gdje su hrvatski redarstvenici  i vojnici oslobodili sva okupirana područja Hrvatske.

DSC03663

Oluja je završila , a na području Gline zarobljen je neprijateljski 21. Korpus, mnoštvo tehniike i ljudi, prisjeća se župan i zaključuje

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.