Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisak dobio prvu punionicu za vozila na električni pogon

“Grad Sisak nastavlja se promovirati kao grad dobre energije”

"Grad Sisak nastavlja se promovirati kao grad dobre energije"

U Sisku je u ponedjeljak, 29. kolovoza  službeno puštena u rad prva punionica za vozila na električni pogon koja se nalazi na parkiralištu tržnice Kontroba, a čiju su nabavku i postavljanje sufinancirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Sisak.

 

DSC_0243

 

Vrijednost investicije je 205 tisuća kuna, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je zadovoljstvo jer se grad Sisak nastavlja promovirati kao grad dobre energije.

 

 

Punionicu je postavila tvrtka Eurokod iz Zagreba čiji je predstavnik Ivan Pisačić pojasnio kako punionica funkcionira putem autorizacijske kartice koju je moguće zatražiti od Grada Siska ili putem besplatne mobilne aplikacije što je puno jednostavnije.

 

 

DSC_0236

 

U Sisku je trenutno četiri ili pet vozila na električni pogon, a prvi koji su ga nabavili bila je Tehnička škola Sisak koja ima dva takva vozila. Ravnatelj škole Davor Malović kaže kako je postavljanje punionice za svaku pohvalu.

 

EL.PUN_.-02

 

 

Punionica koja je postavljena na parkiralištu sisačke tržnice omogućava punjenje baterija svih vrsta električnih automobila.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.