Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Susret kod “Tenka”

…konjanički maraton

...konjanički maraton

Na svom dvadesetom Konjaničkom maratonu arapskih konja jahači Željka Pettersa, koji su u slavu VRO „Oluja“ i Dana pobjede prešli tisuće kilometara, boravili po najrazličitijim mjestima u Hrvatskoj i izvan njenih granica, u Glini su u nedjelju doživjeli doček i dan kakav ne pamte.

konji

Boravak na glinskom području počeo je susretom kod „Tenka“, spomen obilježja na slavni dan pobjede hrvatskih oružanih snaga i predaju 21. korpusa neprijateljske vojske. Ovdje su od izravnih aktera, današnjeg gradonačelnika Gline Stjepana Kostanjevića i župana Ive Žinića, onda časnika pobjedničke Hrvatske vojske, čuli izravno o iskustvima i osjećajima ratnika koji se pobjednički vraćaju na svoja ognjišta.
Nakon posjeta središtu Gline, gdje je konja zajahao i župan Ivo Žinić i postao tako dijelom tradicije ovog konjaničkog maratona, obilasku povijesnih mjesta ovog poviješću prebogatog grada, fotografiranja uz spomen obilježje hrvatskim braniteljima i spomenik banu Josipu Jelačiću, sudionici Konjaničkog maratona arapskih konja su dojahali do Marinbroda, gdje su ugošćeni u tradicijskoj drvenoj kući, ali i upoznali povijesne priče i legende ovog kraja.

konji 3
Konjska su leđa zamijenili gumenim čamcima i iskusili ljepotu rijeke Gline, odvezavši dionicu ovdašnjeg raftinga.

konji 4
Ova nedjelja, središnji dan konjaničkog maratona, koji završava u utorak, 9. kolovoza, ostavila je na jahače i njihove vjerne pratitelje, logistiku koja im pomaže u svih dvadeset maratona, nezaboravan utisak. Prijateljstvo, koje je već stvoreno u prijašnjim dolascima u Glinu, potvrđeno je i ojačano na najljepši mogući način.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.