Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Svečani mimohod Mošćeničana

…hrvatski branitelji ne smiju biti zaboravljeni

...hrvatski branitelji ne smiju biti zaboravljeni

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Klub Mošćenica  prvi puta je organizirala „Svečani mimohod” povodom 5.kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Mimohod je krenuo iz Mošćenice prema središnjem spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku.

MOŠ 3

Okupilo se dvjestotinjak Mošćeničana, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Mošćenica Damir Kucek


Posebno za ovu prigodu izrađene su i majice s logom kapele Svetog Jakova koja je razrušena tijekom Domovinskog rata. Sudionici mimohoda prvo su se okupili u dvorištu škole u Mošćenici, a prva postaja ovog mimohoda upravo je bila kapela Svetog Jakova gdje su zapaljene svijeće te je održana kratka molitva koju je predvodio župnik župe Preobraženja Gospodnjeg Josip Karas.

MOŠ 6

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović kazao je kako svako civilizirano društvo ne smije zaboraviti čovjeka, hrvatskog branitelja koji je dao svoj život za Domovinu. Poručuje kako moramo imati osjećaj za one kojih nema, a mlade generacije moraju vidjeti da je Domovinski rat bio stvarnost i da se ne smije zaboraviti.


Prije dolaska na Senjak, sudionici mimohoda zastali su i kod spomen obilježja pukovniku Predragu Matanoviću gdje su također zapaljene svijeće. Prema planu, mimohod je oko 10 sati i 30 minuta došao na Senjak, gdje su se spojili s „Mimohodom pobjede, ponosa i sjećanja” koji je krenuo iz Petrinje.

Organizator prvog „Svečanog mimohoda” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnost i Dana hrvatskih branitelja je UDVDR – Klub Mošćenica, a suorganizatori su Mjesni odbor Mošćenica, HKUD Mošćenica, DVD Mošćenica i Udruga „Kupa A.M.J. Dodajmo samo kako je najmlađa sudionica ovog mimohoda bila djevojčica Luna, stara godinu i pol dana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.