Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U Glini obilježen Dan oslobođenja

..uz bogat cjelodnevni prigodni program

..uz bogat cjelodnevni prigodni program

6. lipnja je za Glinjane veliki dan. Nakon godina života u strahu od neprijatelja na današnji su dan prije dvadeset i jednu godinu, oko 22 sata, hrvatski branitelji počeli ulaziti u Glinu. Time je Domovinski rat i na ovom djelu Banovine završen te su se Glinjani mogli posvetiti obnavljanju porušenih domova i života. Među braniteljima koji su 6. lipnja oslobodili Glinu bio je i aktualni Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Cjelodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započelo je polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja u ulici Tomislava Roma nakon čega je uslijedila svečana sjednica Gradskog vijeća.

GL

Žinić, koji je na današnjem obilježavanju sudjelovao kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, istaknuo je kako se značaj borbenih djelovanja u nekadašnjem sektoru Sjever ne smije zanemarivati te kako je akcija Oluja završila tek izlaskom hrvatske vojske na granicu s Bosnom i Hercegovinom kod Dvora:

 

 

Oluja je vojno redarstvena akcija bez repova, naglasio je Žinić te uputio poruku sugrađanima srpske nacionalnosti:

 

GLI

U čast braniteljima koji su branili i oslobodili Glinu danas su svečano otkrivene ploče Ulice 2. gardijske brigade „Gromovi“, Ulice Specijalne jedinice policije „OSA“ i Ulice 20. domobranske pukovnije Glina.

 

DSCN1996 DSCN1994

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.