SMŽ

U Glini obilježen Dan oslobođenja

..uz bogat cjelodnevni prigodni program

..uz bogat cjelodnevni prigodni program

6. lipnja je za Glinjane veliki dan. Nakon godina života u strahu od neprijatelja na današnji su dan prije dvadeset i jednu godinu, oko 22 sata, hrvatski branitelji počeli ulaziti u Glinu. Time je Domovinski rat i na ovom djelu Banovine završen te su se Glinjani mogli posvetiti obnavljanju porušenih domova i života. Među braniteljima koji su 6. lipnja oslobodili Glinu bio je i aktualni Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/08/DGG1.mp3?_=1

 

Cjelodnevno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja započelo je polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja u ulici Tomislava Roma nakon čega je uslijedila svečana sjednica Gradskog vijeća.

Žinić, koji je na današnjem obilježavanju sudjelovao kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, istaknuo je kako se značaj borbenih djelovanja u nekadašnjem sektoru Sjever ne smije zanemarivati te kako je akcija Oluja završila tek izlaskom hrvatske vojske na granicu s Bosnom i Hercegovinom kod Dvora:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/08/DGG2.mp3?_=2

 

Oluja je vojno redarstvena akcija bez repova, naglasio je Žinić te uputio poruku sugrađanima srpske nacionalnosti:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/08/DGG3.mp3?_=3

U čast braniteljima koji su branili i oslobodili Glinu danas su svečano otkrivene ploče Ulice 2. gardijske brigade „Gromovi“, Ulice Specijalne jedinice policije „OSA“ i Ulice 20. domobranske pukovnije Glina.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version