SMŽ

U sjećanje

…na hrabre

...na hrabre

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ organizirale je u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. godine, obilježbu 25. godišnjice akcije „Brđani“ i 25. obljetnice sudjelovanja „Gromova“ u obrani Sunje u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije, koje je položilo vijence i zapalilo svijeće kod spomenika poginulim Gromovima u mjestu Brđani Cesta i kod spomen ploče poginulim Gromovima na željezničkoj postaji Sunja, predvodila je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

„Ova akcija sigurno je obilježila dio povijesti Domovinskog rata i zato se uvijek moramo prisjećati petorice hrabrih dečki koji su, neki od njih, bili i moji učenici, dali život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Ovakva mjesta moramo obilježavati i mi u Sisačko-moslavačkoj županiji uvijek ćemo se sjećati tih trenutaka, uvijek ćemo pamtiti i upozoravati na ono što se dogodilo 1991.godine”, rekla je  Ivanka Roksandić.

Uz brojna izaslanstva počast je odao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicima. Podsjetio je kako su na tom mjestu poginuli Osman Muratagić, kao prva žrtva iz Mošćenice te Petrinjac Ivica Hrnčević.

Mnogi su nastradali jako daleko od položaja, ovo su žrtve koje su definitivne bile prve koje su zaustavile ono što je bilo najstrašnije”, kazao je Dumbović i dodaje kako su „Gromovi” bila jedna od najelitnijih postrojbi Hrvatske vojske, brigada koja je dala ogroman doprinos Domovinskom ratu.

Za sve hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu služena u crkvi Sv. Marije Magdalene u Sunji.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version