Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Za promicanje vinogradarstva i vinarstva

…izbor Vinske kraljice

...izbor Vinske kraljice

Već šestu godinu za redom s ciljem turističke promocije županije , promocije vinarstva i vinogradarstva  Sisačko-moslavačka županija organizira izbor Vinske kraljice.

Podsjetimo, Vinska kraljica Sisačko-moslavačke županije 2015./2016. godine je Donatella Pauković iz Novske, a prva pratilja Ivona Knežić iz Hrastovice.

Koja će djevojka odnijeti ovu titulu u ovoj godini odlučit će stručni ocjenjivački sud, a Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv na svojim službenim stranicama www.smz.hr  .

Vinska kraljica može biti djevojka između 18 i 28 godina, hrvatska državljanka, koja je na dan nominacije neudana. Vinska kraljica i Prva pratilja, koja u slučaju spriječenosti zamjenjuje Vinsku kraljicu, biraju se na vrijeme od godinu dana, računajući od dana proglašenja odnosno krunidbe.

Nakon prijave na natječaj, kandidatkinje prolaze pismenu i usmenu provjeru znanja te praktični dio poznavanja, serviranja i sljubljivanja vina i jela Sisačko-moslavačke županije uz poznavanje tradicije vinogradarstva i vinarstva kao i običaja sisačko-moslavačkog kraja.

Vinska kraljica bit će okrunjena na otvorenju manifestacije „Voloderska jesen” koja će se u Voloderu održavati od 9. do 11.rujna.

Prijave kandidatkinja za Vinsku kraljicu SMŽ primaju se do 31. kolovoza 2016. u županijskom Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Osim na službenoj  web stranici, dodatne informacije mogu se dobiti i na brojeve telefona: 550-215 i 550-238, a osoba za kontakt u Sisačko-moslavačkoj županiji je Tihana Likarević.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.