Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Zajedno do sredstava iz ESI fondova”

Bespovratna sredstva SI-MO-RA-i

Bespovratna sredstva SI-MO-RA-i

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA d.o.o. u prvoj je skupini regionalnih koordinatora kojima su odobrena bespovratna sredstva za provedbu savjetodavnih, edukativnih i informativnih aktivnosti o fondovima Europske unije. U Osijeku u ponedjeljak, 22. kolovoza 2016. godine, u ime SIMORE ugovor je potpisao direktor Mario Čelan. Time su Razvojnoj agenciji dodijeljena bespovratna sredstva za sufinanciranje projekta „Zajedno do sredstava iz ESI fondova“ u iznosu od 1.242.257,31 kuna. Ukupna vrijednost ovoga projekta je 1,5 milijuna kuna, a provedba će trajati dvije i pol godine.

 SIMORA4_220816

Svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava regionalnim koordinatorima, tj. certificiranim regionalnim razvojnim agencijama, za provedbu aktivnosti koje će pridonijeti povećanju apsorpcije sredstava iz EU fondova nazočili su ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU (SAFU) Tomislav Petric i predstavnici 11 regionalnih koordinatora. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora nešto je veća od 15,8 milijuna kuna od čega se 85 posto sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15 posto je udio nacionalnog sufinanciranja

SIMORA5_220816

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Regionalni koordinatori sredstva će utrošiti za jačanje i razvoj mreže podrške (potencijalnim) prijaviteljima i korisnicima EU fondova iz redova javnopravnih tijela, kroz savjetodavnu potporu u pripremi i provedbi projekata, zatim, informiranje šire javnosti o mogućnostima i provedbi EU fondova, potporu jačanju kapaciteta (potencijalnih) korisnika za pripremu i provedbu projekata, te za jačanje kapaciteta regionalnih koordinatora za pružanje podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.