Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dani češke kulture u Sisku

U organizaciji Češke besede Sisak od 22. do 24. rujna

U organizaciji Češke besede Sisak od 22. do 24. rujna

Češka beseda Sisak i ove godine, šestu godinu za redom, organizira Dane češke kulture u Sisku, koji će trajati od 22. do 24. rujna.

U četvrtak, 22. rujna u 19 sati, u prostorijama Češke besede Sisak, na Trgu grada Heidenheima 1, bit će otvorena izložba Tragovi nasljeđa (Stopami dědictví). Izložba se sastoji od dokumenata, fotografija, knjiga, narodnih nošnji, stakla, porculana i predmeta uporabne namjene, koje su članovi naslijedili od svojih predaka, a najstariji dokument je iz 1869. godine.

Drugi dan, u petak 23. rujna s početkom u 19 sati u prostorijama  Češke besede Sisak predsjednik Hrvatsko-češkog društva prof. Marijan Lipovac održat će predavanje na temu Hrvatsko češke veze kroz povijest, koje će biti popraćeno video prezentacijom.

U subotu, 24. rujna s početkom u 19 sati, u sisačkom Kazalištu 21 održat će se  program pod nazivom Večer pjesme i plesa, tijekom kojeg će nastupiti pjevačke i folklorne skupine Čeških beseda iz Slavonskog Broda, Bjeliševca pored Kutjeva i Siska, a gosti su KUD „Posavina“ Budaševo.

Cilj Dana češke kulture u Sisku je pridonositi očuvanju češke tradicije među sisačkim Česima i Siščanima čeških korijena, propagirati češku kulturu, te doprinositi multikulturalnosti Siska. Pokrovitelj Dana češke kulture u Sisku je Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, a ulaz na sve programe je slobodan.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.