Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača i ŽUC zajedno obnavljaju ceste na području grada

Rok za dovršetak radova je 60 dana

Rok za dovršetak radova je 60 dana

Ugovor o sufinanciranju izvanrednog održavanja prometnica na području Grada Popovača potpisali su Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina. Potpisanim ugovorom vrijednosti 2 milijuna i 506 tisuća kuna na području Popovače sanirat će se asfaltni kolnik na dijelu Županijske ceste 3161 i lokalne ceste 3309 u naselju Osekovo i Ravnik ukupne duljine od 6.32 kilometara. Radove će u jednakom omjeru od milijun i 253 tisuće kuna sufinancirati Grad Popovača i Županijska uprava za ceste. Takav model financiranja gradonačelnik Popovače ocijenio je povoljnim za proračun grada kojem je na čelu:

 

 

dscn2598

 

Ovo je još jedan primjer kako se zajedničkim snagama, bez obzira na političku orijentaciju vladajuće stranke ili koalicije na različitim razinama vlasti, mogu dogovoriti i realizirati projekti korisni za naše građane. To je upravo ono za što se zalažem od trenutka stupanja na dužnost župana i za to ću se zalagati i u budućnosti, ustvrdio je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

dscn2599

 

Model prema kojemu gradovi i općine zajedno sa Županijskom upravom za ceste u jednakom iznosu sufinanciraju radove na prometnoj infrastrukturi osmišljen je iz nužde. Nakon smanjenja financijske potpore s državne razine, u Županijskoj su upravi za ceste pokrenuli ovaj projekt koji je naišao na odobravanje velikog broja gradskih i općinskih vlasti. O daljnjem razvoju te suradnje više je otkrio Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste:

 

 

dscn2594

 

U Županijskoj upravi za ceste očekuju da će radovi započeti prije izlaska Zimske službe na teren, a rok za njihov dovršetak iznosi 60 dana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.