Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hodočašće u Sinj

…posjet i crkvi u Udbini

...posjet i crkvi u Udbini

Četrdeset roditelja u organizaciji Udruge poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Novske, Kutine, Petrinje i Siska sudjelovalo u dvodnevnom  hodočašću 23/24. rujna, uoči proslave 30-obljetnice krunjenja slike Gospe sinjske zlatom iz Venecije, za koje su branitelji 1716., godinu iza Gospine pobjede nad Turcima, prikupili 70 zlatnih cekina.

U gradskom središnjem parku, zajedno s predsjednicom srodne udruge Cetinske krajine gđom Dragicom Hrgović,i saborskim zastupnikom i ratnim pripadnikom Četvrte gardijske brigade HV-a, osloboditeljice Knina, Mirom Buljem i gradonačelnicom Sinja Kristinom Križanac, predsjednici županijske i petrinjske gradske udruge Ante Živković i Ivica Horvatić položili su vijenac na spomen-obilježje sa 104 imena poginulih sinjskih branitelja koji su s praga Hrvaca, 7 kilometara od Sinja, poput davnih hrvatskih i mletačkih branitelja od osmanlija, uporno odbijali četničke napadače, agresore i osvajače.Upalili su svijeće sz svijeće i pomolili se za pokoj duša svoje poginule i nestale djece

Tijekom boravka razgledali su  kulturno-povijesne znamenitosti “hrvatskoga vjerskoga i nacionalnog Vatikana”, te Muzej Alke.

U crkvi svetišta Gospe od Milosti, Gospe Sinjske, roditelji su se susreli s upraviteljem svetišta i gvardijanom tamošnjega franjevačkog samostana fra Petrom Klapežom .

Na 400 kilometra dugu putu povratka, posjetili su crkvu hrvatskih mučenika na Udbini, gdje im je domaćin bio vlč. Juraj Tutek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.