Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Odaziv do 11.30 sati 19,12%

Najveći odaziv u Jasenovcu, najmanji u Gvozdu

Najveći odaziv u Jasenovcu, najmanji u Gvozdu

Prema prvim podacima o odazivu birača, koje je objavio DIP na birališta u 6. izbornoj jedinici izašlo je 19,12 % od ukupnog broja upisanih birača. U Sisačko-moslavačkoj županiji najveći odaziv zabilježen je u Jasenovcu 22,92 %, od gradova u Sisku 21,52 %, a najmanji u Gvozdu 13,17 %.

U deset gradova i 18 općina u 6. izbornoj jedinici otvoreno je ukupno 581 biračko mjesto. Prema prvim podacima o izlaznosti, do 11 i 30 sati na birališta je izašlo 60.076 birača, a podatke je dostavilo 524 od ukupno 581 biračkih mjesta.

Podsjetimo, po drugi put u deset mjeseci, oko 3,8 milijuna birača u Hrvatskoj i inozemstvu izlazi ponovno na birališta kako bi prijevremeno izabralo novi sastav Hrvatskog sabora i odlučilo tko će u njemu imati većinu, a time i dobiti priliku za sastavljanje nove vlade i vođenje države u iduće četiri godine.

Prve nepotpune rezultate izbora DIP će objaviti u ponoć na konferenciji za novinare. No ‘tekuće’ rezultate počet će objavljivati od 22 sata na svojoj web stranici i osvježavat će ih svakih 15-ak minuta. “Vidjet će se broj obrađenih biračkih mjesta, broj birača na njima”, kaže predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

http://www.izbori.hr/214zas/odaziv/1/odaziv.html


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.