Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Petir: Beljak me suspendirao jer me se boji

“Suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima”

"Suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima"

Nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu, 14. rujna 2016. najavio suspenziju oko 100 članova stranke koji su opstruirali predizbornu kampanju,  među kojima je i europarlamentarka Marijana Petir.

U nastavku donosimo izjavu Marijane Petir povodom najave o suspenziji iz HSS-a:

“Nisam primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji, koju je gospodin Beljak najavio putem medija. Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a. Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići.

Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima, te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast. Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići.”



 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.