Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Predstavljena knjiga “Očaravajući svijet gljiva”

Autor Matija Josipović predstavio je knjigu u kutinskoj Knjižnici i čitaonici

Autor Matija Josipović predstavio je knjigu u kutinskoj Knjižnici i čitaonici

”Očaravajući svijet gljiva” naziv je knjige Matije Josipovića koja je u četvrtak promovirana u kutinskoj Knjižnici i čitaonici.  Matija Josipović,  koji živi i radi u Novskoj, čest je gost kutinske Knjižnice u kojoj mu je dobrodošlicu izrazila knjižničarka Katarina Budić.

Kako sam naslov kaže, knjiga govori o svijetu gljiva o kojem je Matija Josipović dosad puno pisao, no ovo je izdanje, kako je rečeno na promociji, najsveobuhvatnije i jedinstveno u Hrvatskoj.


glive-u2


Matija Josipović izdao je dosad 8 knjiga, te je već više puta u Kutini gostovao govoreći o gljivarstvu i gljivama. Uz ovu temu piše i o uzgoju papiga i kanarinaca. U Kutini ima svoju vjernu publiku tako da se osjeća, kako je rekao, kao kod dobrih prijatelja.


glive-3


Prilikom predstavljanja knjige Josipović je najavio i manifestaciju Festival gljiva koja se 15. i 16. listopada planira realizirati na ulazu u Lonjsko polje na području Grada Kutine. Ovaj će događaj zasigurno privući puno posjetitelja, budući da će gljive biti tema kako od samog branja i prepoznavanja, tako i do njihovih gastronomskih mogućnosti zanimljivih široj javnosti.


glive-knj


(gp/ML)


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.