Kutina

Priopćenje građanima grada Kutine

“Sinkronizacija semafora očito nije do kraja uspješno napravljena”

"Sinkronizacija semafora očito nije do kraja uspješno napravljena"

Poštovani sugrađani,

 

Unatoč svim našim naporima i našoj želji da se zajedno sa investitorom i sa izvođačem radova na križanju pored trgovačkog centra na županijskoj cesti 3124 u Zagrebačkoj ulici osigura zeleni val, sinkronizacija semafora očito nije do kraja uspješno napravljena.

Pojavljuju se problemi sa semaforima koji ispadaju iz sinkronizacije, što se pripisuje različitim tehnologijama. Navedeni semafori nisu u našoj nadležnosti već u nadležnosti Županijske uprave za ceste koju smo  više puta obavještavali o tome da se to mora dovesti u red.

Sutra na poziv Grada Kutine dolazi tvrtka koja održava semafore i taj ćemo problem pokušati riješiti posebnim angažmanom Grada Kutine, jer više nije moguće čekati reakciju Županijske uprave za ceste.

Nadamo se da će to riješiti problem  i da će građani Kutine imati uvjete na cesti  kakvi su im obećani.

Ujedno obavještavamo stanovnike Nazorove  i pripadajućih ulica da smo u stalnoj komunikaciji  sa Hrvatskim cestama zbog  kvara na semaforu križanja Ulice Ljudevita Posavskog i Nazorove ulice. Niti taj semafor nije u našoj nadležnosti, ali i za taj problem aktivno pokušavamo potaknuti rješavanje. Posljednja informacija iz Hrvatskih cesta d.o.o. je da je javna nabava za potpuno novi sustav upravljanja semaforom u tijeku i da će ta državna tvrtka naručiti njegov popravak.

U međuvremenu u dogovoru s Postajom prometne policije Kutina od sutra ujutro prometni će policajci regulirati promet kako bi se školskoj djeci omogućio siguran i normalan prijelaz ceste u Nazorovoj ulici.

 

Grad Kutina

Stručna služba i opći poslovi


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version