Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Siščanka Monika Jagatić je nova Vinska kraljica Sisačko – moslavačke županije

Krunu i lentu dobit će na ovogodišnjoj Voloderskoj jeseni

Krunu i lentu dobit će na ovogodišnjoj Voloderskoj jeseni

Monika Jagatić, izabrana je za Vinsku kraljicu Sisačko moslavačke županije za 2016./ 2017. godinu, a Viktorija Tovernić, također Siščanka , njena je pratilja, u izboru u kojem su sudjelovale i Antonia Galina, Ivana Cerjak i Barbara Brižić.

Kandidatkinje su bile uspješne, pokazale su znanje iz opće kulture, tradicije i običaja , znanje o vinogradarstvu, vinarstvu, turizmu, odabiru vina koja se poslužuju s pojedinim jelima . Iskazale su se i u praktičnom dijelu natjecanja – otvaranju boce,, prezentaciji i posluživanju vina.

 

KRALJICA04_020916

 

Ocjenjivački sud, Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine, Sanja Tomašinec, profesorica, Ivona Knežić, prošlogodišnja prva pratilja Vinske kraljice te Ante Mikša i Ivica Florijanović, vinogradari, imali su tešku zadaću. Kako je rečeno, sve kandidatkinje su pokazale iznimno znanje. I ovo je put za turističku promociju naše županije, istaknula je Ivanka Roksandić

 

 

Bilo je teško odabrati, jer su sve kandidatkinje bile odlične, dodaje Roksandić

 

 

KRALJICA07_020916

 

Obitelj Vinske kraljice Monike Jagatić uspješno se  bavi uzgojem grožđa i vinarstvom

 

 

Obitelj prve pratilje, Viktorije Tovernić također se bavi vinogradarstvo, na izboru se predstavila vinom Frankovka, vinom koje proizvode. Posebno je ponosna što su ostale kandidatkinje na izboru nosile  haljina koje je dizajnirala u Tekstilnoj strukovnoj školi Sisak, kolekciju koja je pobijedila na Državnom natjecanju „Dani odjeće u Zadru“.

Profesorica Sanja Tomašinec iznimno je zadovoljna što su organizatori, Sisačko moslavačka županija, koji su pokretači i nositelji izbora Vinske kraljice odabrali ovu kolekciju za kandidatkinje.

 

KRALJICA06_020916

 

Moslavina je vinorodna kraljica Hrvatske, a vinari poznati po kvalitetnim sortama vina, obitelji uzgajivača i vinara, Florijanović, Trdenić, Miklaužić, Mikša i drugi.

– Sve su kandidatkinje pokazale zavidno znanje i kulturu pijenja vina. Veselim se što će nas predstavljati na manifestacijama i izložbama vina u Hrvatskoj i svijetu, rekao je Ante Mikša iz Repušnice, čija se obitelj uzgojem i vinarstvo tradicionalno bavi preko 80 godina.

Još uvijek aktualna Vinska kraljica, Donatella Pauković iz Novske, krunu i lentu predati će nasljednici slijedeći tjedan na manifestaciji „Voloderska jesen 2016“.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.