Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

U Selima postavljena spomen ploča 120. brigadi

Dan branitelja grada Siska

Dan branitelja grada Siska

Već pomalo dalekog 01. rujna 1991. godine u OŠ Sela, kao i na više mjesta u Gradu Sisku (Gimnazija, OŠ „Braća Ribar“, Ciglana, Zgrada političkih stranaka, stadion „Segesta“) izvršena je mobilizacija pripadnika 120. brigade. U školi Sela smješta se Zapovjedništvo Brigade, Centar veze, dio logistike, evidencija mobilizacije i vrlo brzo sanitetska služba.

 

120 h sl

 

U znak sjećanja Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 120 brigade „Ban Toma Bakač“ Sisak u veljači ove godine na svojoj skupštini donosi Odluku o postavljanju trajnog obilježja – spomen ploče na školi u Selima. Spomen ploču u subotu, 03. rujna na Dan branitelja grada Siska otkrio je brigadni general u miru Vlado Hodalj, ratni zapovjednik ove brigade.

 

120 b

 

Treba neprestano ponavljati nesporne činjenice o ulozi ove brigade i svih ostalih postrojbi HV-e i MUP-a koje su u razdoblju od 1991. do 1995. godine branile i obranile Hrvatsku, rekao je general Hodalj

 

 

Hodalj podsjeća

 

 

Zašto spomen ploča u Selima

 

 

Svečanosti otkrivanja spomen ploče nazočili su, uz pripadnike brigade , načelnik službe Vojne policije RH Vlado Kovačević, koji je kao vojnik svoju vojnu karijeru započeo upravo u ovoj ratnoj postrojbi, u  ime jednog od pokrovitelja , Grada Siska, pozdravio je i zamjenik gradonačelnice Marko Krička podsjetivši kako Sisak ne smije zaboraviti svoje branitelje.

Spomen ploču blagoslovio je župnik Mato Sukalić, a prigodnom pjesmom program su uveličali članovi HKUD-a Radost Sela.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.