Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Svjetlost, bundeve i fotografija

…kreativno u PP Lonjsko polje

...kreativno u PP Lonjsko polje

Jedno od stalnih odredišta u provođenju programa za djecu i mlade Hrvatskog fotosaveza je Park prirode Lonjsko polje, a od kada su na korištenje dobili jednu od uređenih drvenih kuća u Krapju, neizostavan su dio raznih programa.

bundave2_190916

Osim što s foto aparatima bilježe prekasne fotografije Lonjskog polja kroz sva godišnja doba, česte su zabavne i  kreativne s voditeljima programa, Zlatom Medak, voditeljicom  programa rada s mladima i Predragom Bosnar, tajnikom HFS.

Jedna od kreativnih radionica održana je ovaj tjedan za učenike osnovnih škola iz Hrvatske, Sisačko moslavačke županije, među njima  i skupinu učenika Osnovne škole Jasenovac, bila je rezbarenje bundeva u razne oblike i likove.

bundave4_190916

Iako naizgled rezbarenje bundeva nije povezano s fotografijom, rad polaznika za cilj ima fotografiranje svijetla.

– Za djecu je rezbarenje bundeva zabavno i  kreativno, a mi istražujem i fotografiramo svijetlo koje prodire kroz  izdubljene otvore. Lučice koje se upale u unutrašnjem dijelu bundeva dolaskom sumraka stvaraju neobičnu igru sjena i svjetla što polaznici onda bilježe na fotografijama, naglasila je Zlata Medak, voditeljica programa.

bundave3_190916

Provedbu radionica pomaže Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje, a kroz godine suradnje s Hrvatskim fotosavezom, realizirane su brojne izložbe, koje se mogu vidjeti skoro na svakom koraku, u Krapju, Čigoču i drugdje, kao i na propagandnim materijalima s fotografijama nastalim na ovakvim radionicama.

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.