Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini otvorena četvrta prodavaonica Pun ceker!

Sljedeća prodavaonica trebala bi biti otvorena u Glini

Sljedeća prodavaonica trebala bi biti otvorena u Glini

Čevrta po redu prodavaonica „Pun ceker“ iz projekta Kupujmo lokalno otvorena je na novom središnjem trgu u Kutini. Nakon Siska, Novske i odmarališta na autocesti kod Starih Hrastova, projekt Županijske razvojne agencije SIMORA-e kojim se želi potaknuti poljoprivrednu proizvodnju i pomoći malim proizvođačima u plasmanu njihovih proizvoda na tržište, stigao je i u Kutinu. U trgovinama Pun ceker svoje su mjesto našli proizvodi čak 70-tak proizvođača s područja županije. Oni su kupcima na izbor stavili oko 400 domaćih proizvoda. Ideja poticanja domaće proizvodnje kvalitetno je osmišljena, no kako bi u potpunosti zaživjela trebat će još vremena. Toga je svjestan i Mario Čelan, direktor Sisačko- moslavačke razvojne agencije- SIMORA-e:

 

 

Sljedeća prodavaonica trebala bi biti otvorena u Glini za mjesec ili dva, a nakon toga planira se krenuti s otvaranjem trgovina i u glavnom gradu, ali i u europskim metropolama. Također se radi i na pokušajima otvaranja novih prodajnih kanala:

 

 

P1170159

 

„Na ovom programu poticanja poljoprivredne proizvodnje radimo duže od godinu i pol dana. Brojni preduvjeti morali su biti ispunjeni kako bi došli do ove, četvrte po redu, trgovine u županiji, a ono što slijedi uključuje otvaranje objekata poput pakirnice kako bismo i na taj način pomogli otvaranje novih radnih mjesta“, istaknuo je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

P1170153

 

S tim je ciljem na županijskoj razini osnovana i poljoprivredna zadruga koja će djelovati ponajprije u slabije naseljenim područjima. Ovakav model poticanja poljoprivrede i zaštite domaće proizvodnje je hvalevrijedan i pokušat ćemo ga provesti i na razini države, rekao je zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak:

 

 

P1170135

 

Iako je Kutina grad industrije, i poljoprivreda kao gospodarska grana nastoji se podupirati brojnim mjerama od strane Grada, poručio je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić. Proizvođači s područja cijele županije zasigurno će ovdje u Kutini naći dobre kupce jer su Kutinčani uvijek cijenili lokalne proizvode:

 

 

P1170152

 

Velik broj ljudi još uvijek ne zna za ovaj projekt, no u SIMORA-i su voljni dati mu probnih 12 mjeseci. Uz aktivniju promociju i dobar glas kupaca niti pozitivni rezultati ne bi trebali izostati, složili su se svi prisutni.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.