Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

U školskim klupama sisačkih osnovnih škola 428 prvašića

Na području Siska 9 osnovnih škola

Na području Siska 9 osnovnih škola

Ove će školske godine u klupe sisačkih osnovnih škola sjesti ukupno 428 prvašića što je 27 više u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 401. Na području grada Siska u školskoj godini 2016/17. devet je osnovnih škola u koje je ukupno upisan 3.231 učenik.

 

P1170126

 

Ove školske godine osigurani su udžbenici za 933 učenika osnovnih škola slabijeg imovinskog stanja za što je iz proračuna Grada Siska izdvojeno oko 950.000,00 kuna.

Tijekom ljeta odvijali su se brojni manji radovi na osnovnoškolskim zgradama kao što je krečenje učionica i sanacija podova, a u OŠ 22. lipnja izvedena je druga faza sanacije sanitarnih čvorova čija je vrijednost radova oko 465.000,00 kuna. Također su završeni radovi na uređenju prostora u PŠ Hrastelnica za predškolu i radionice poticajnog roditeljstva koje je dijelom financirao UNICEF.

Prvog dana škole, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček posjetila je  Osnovnu školu Braća Ribar u kojoj su upisana 83 učenika prvih razreda te je upravo u toj školi najviše prvašića.

 

 

P1170110

 

A osnovna škola Braća Ribar dočekala je danas, rekla je ravnateljica škole Vesna Šebek, 71 prvašića

 

 

Zahvaljujući donacijama INA-e i OTP banke, učenike osnovnih škola Galdovo i 22. lipnja dočekat će novi garderobni ormarići u koje će moći smjestiti svoje udžbenike. To je ujedno nastavak opremanja sisačkih škola i vrtića garderobnim ormarićima koje je započelo prošle godine.

 

DSC_4118

 

Pomoćnici u nastavi – primjer dobre prakse, nastavlja se i dalje provoditi u sisačkim osnovnim školama vlastitim snagama i uz pomoć sredstava iz europskih fondova. Ove je godine osigurano bespovratno 1.686.696,03 kuna za projekt  ‘’Rukom pod ruku – II  faza“ ukupne vrijednosti 1.835.630,21, a to znači da će ove školske godine 44 pomoćnika pomagati učenicima s teškoćama u razvoju u lakšem svladavanju gradiva.

Svi učenici prvih razreda ove će godine na poklon dobiti slikovnicu Sisak Smjehograd s CD-om koja djeci govori o prošlosti i sadašnjosti grada Siska.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.