Sisak

Udruga umirovljenika Sisak proslavila 70 godina djelovanja

Uz svečanu sjednicu

Uz svečanu sjednicu

Sisačka udruga umirovljenika svečanom je sjednicom obilježila 70 godina neprekidnog djelovanja. Udruga umirovljenika Sisak u svom članstvu ima oko 1000 članova aktivnih u nekoliko odijeljenja- od kulturnih i sportskih do onih posvećenih pomaganju kolegama s malim mirovinama. Tradiciju u trajanju od, sada već 70 godina, nastoje svakodnevno njegovati u ukupno 11 gradskih i prigradskih podružnica, kaže Zvonimir Žlof, predsjednik Udruge umirovljenika Sisak:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/09/SUM1.wav?_=1

 

 

Za razliku od današnjeg okupljanja, ispunjenog pjesmom i plesom, prosječni dan u životu umirovljenika u Hrvatskoj nije tako veseo. Žlof kao najveći problem umirovljeničke populacije navodi niske mirovine koje često nisu dovoljne ni za podmirenje minimalnih troškova života:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/09/SUM2.wav?_=2

 

70.obljetnicu rada umirovljenicima je čestitala i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček koja od početka svog mandata pridaje veliku važnost suradnji s generacijom koja bi danas trebala uživati u zasluženim umirovljeničkim danima:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/09/SUM3.wav?_=3

 

 

Sisak, ali i cijela Sisačko- moslavačka županija je županija starije populacije. Zbog te činjenice, osobama treće životne dobi treba posvećivati posebnu pažnju, a Županija to i čini, istaknula je predsjednica Skupštine Sisačko- moslavačke županije Ivanka Roksandić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2016/09/SUM4.wav?_=4

 

 

Udruga umirovljenika Sisak najstarija je udruga umirovljenika na području Sisačko- moslavačke županije.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version