Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Zoran Predin predstavio novi album Lačnog Franza

“Napravili smo album koji je tematski aktualan i glazbeno kvalitetan”

"Napravili smo album koji je tematski aktualan i glazbeno kvalitetan"

Zoran Predin je prošloga tjedna u Malom pogonu Tvornice kulture predstavio novi album Lačnog Franza “Svako dobro”. Uz moderiranje glazbenog kritičara Hrvoje Horvata, Predinu su se pridružili redatelj spota “Vaš as na deset” Angelo Jurkas, Mile Kekin koji će uz Maxa Juričića biti specijalni gost koncerta te Filip Riđički iz benda Lika Kolorado koji će nastupiti kao predgrupa Lačnom Franzu 21. listopada u Tvornici kulture.

Nakon pauze od preko dva desetljeća, čuveni slovenski bend Lačni Franz pod vodstvom podjednako kultnog Zorana Predina nedavno je objavio studijski album “Svako dobro” u izdanju Croatia Recordsa. Album “Svako dobro” je nedvojbeno jedan od najiščekivanijih albuma zadnjih godina i najvećih diskografskih događaja u regiji, koji donosi deset Predinovih autorskih pjesama, a svoj doprinos kao autor glazbe na jednoj pjesmi je dao i Oto Rimele. Snimanje, miks, mastering i produkciju albuma potpisuje Anej Kočevar.


lacni07


“Šest novih pjesama na albumu stoje ravnopravno uz 4 stare, ali prearanžirane pjesme. Prve reakcije publike i kritike su odlične. Napravili smo album koji je tematski aktualan i glazbeno kvalitetan. Teme se kreću od razočarenja stvarima koje su nam obećavali do neizdrživih problema s kojima se susreću mladi ljudi u ovim vremenima, a koji su vrlo slični onima iz osamdesetih. Sam naziv albuma je ironičan i svatko tko nas prati će to znati prepoznati, a i sam logo na naslovnici prati ideju naslova albuma”, objasnio je Zoran Predin.

“Smatram da ne živimo na staroj slavi Lačnog Franza već novim materijalom jednako dobro funkcioniramo. Mladi bend s kojim sam se okružio je odličan i tjeraju me da radim još više. Koncertni program će biti pun iznenađenja, ali će svi koji dođu čuti sve najbitnije stvari iz “željeznog” repertoara”, zaključio je Predin najavu koncerta u Tvornici.


lacni08


“Stari sam fan Lačnog Franza i kada me Zoran nazvao da gostujem na koncertu s oduševljenjem sam se odazvao. Slušajući novi album Lačnog Franza, osjećam kao da su neke pjesme pisane i za mene i lako mi se pronaći u albumu”, rekao je Mile Kekin.

“Svako dobro je odličan album sa suvremenim i jakim pjesmama i s odličnim tekstovima. To je album koji konkurira najboljim rock albumima ove godine u Hrvatskoj”, komentirao je album rock kritičar Hrvoje Horvat.

Na predstavljanju albuma su se pojavili i brojni Zoranovi prijatelji i ljubitelji benda kao što su Zdenka Kovačiček, Miljenko Jergović, Matija Dedić, Mario Krištofić, Tihomir Pop Asanović, Ivica Propadalo, Đelo Hadžiselimović, Zoran Čutura i drugi.

Album je najavljen krajem ovog lipnja dinamičnim singlom “Daj pusu! Daj pusu!”, a drugi singl “Vaš as na deset” popraćen je i spotom u režiji Anđela Jurkasa. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.