Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

25 godina od agresije na grad Glinu

Sjećanje na poginule branitelje i civile

Sjećanje na poginule branitelje i civile

U subotu, 1. listopada 2016. godine kod spomen – obilježja masovne grobnice u Gornjem Viduševcu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na 25. obljetnicu oružane agresije srbočetnika i JNA na prostor Grada Gline. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pridružio se obilježavanju ove tužne obljetnice kojom se, rekao je, obilježava i 25 godina od progonstva s ovog područja


z-2


„Gornji Viduševac bio je simbol obrane Hrvatske i ovih prostora. Tog 30. rujna 1991. godine počela je srbočetnička agresija na ovo selo koje je potom zapaljeno, a stanovnici prognani. Hrvatska vojska i policija morala se povući pred daleko snažnijim neprijateljem. Pred ovom masovnom grobnicom u Gornjem Viduševcu, gdje je sahranjeno 16 branitelja i civila, prisjećamo se naših najtužnijih dana kada smo iz svojih domova krenuli u neizvjesnost, a mnogi su na pragovima svojih kuća dočekali smrt.

Ovih se dana moramo prisjetiti svih onih koji su svoje života ugradili u temelje hrvatske države“, istaknuo je župan Žinić.


z-3


Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća služena je sv. Misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.