Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dan grada Novske

Uručena Priznanja

Uručena Priznanja

U povodu Dan Grada Novske i blagdana sv. Luke, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novske, uz uzvanike, goste, predstavnike udruga i gospodarstvenike, u nazočnosti počasnih građana Grada Novske, generala Mladena Markača i Rudija Stipčića, kineskog veleposlanika i gradonačelnika Stefana Bubecka iz prijateljskog grada Mengena u Njemačkoj.

Prije svečane sjednice u Gradskom parku kod spomenika hrvatskim braniteljima izaslanstva su položila vijence i upalila svijeće.

 

novska01_171016

 

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske, Marinko Stojić, pozdravljajući nazočne u ime vijećnica i vijećnika čestitao je 682. godinu Novske te u govoru podsjetio na trogodišnje razdoblje u kojemu je pokrenuto niz aktivnosti, kako bi se potaknu, „društveni i gospodarski napredak lokalne zajednice“ te stvaranje uvjeta za ulagače i zapošljavanje.

– Okrenuti gospodarskim poticajima, razvoju komunalne i društvene infrastrukture, ulaganju u obrazovanje, sport, kulturu i turizam, nalazimo se na putu da nam svima bude bolje, naglasio je Marinko Stojić, predsjednik GV Novske.

 

novska03_171016

 

U čestitarskom tonu nastavio je i gradonačelnik Vlado Klasan, i u prvom dijelu govora istaknuo smanjenje nezaposlenosti za 10,4 posto, što je naveo kao cilj gradske uprave uz zapošljavanje, ali i  početak izgradnje proizvodnih objekata u Poslovnim zonama Novska i Zapad.

– Uložili smo oko tri milijuna kuna u PZ „Novska“, za nastavak gradnje komunalne infrastrukture i industrijski kolosijek dok je za preostalo zemljište u zoni Zapad oglašena prodaja za nove ulagače, rekao je gradonačelnik.

 

novska02_171016

 

Gradonačelnik je istaknuo i važnost nastavka radova na rekreacijskom centru i uređenje Novljanskog jezera, važnosti brige o zaštiti okoliša, bespovratna sredstava za saniranje deponije Kurjakana, za što je Novska nedavno dobila i Priznanje za očuvanje prirode, ulaganje u znanje kroz učeničke i studentske stipendije kao i potpore u kulturi.

Svečanoj sjednici nazočni ulagači gradnje tvornice TeraStone Croatia i splitske tvrtke TermoSton, koji su nedavno započeli uređivanje nekadašnjih pogona TPK, naznake su zapošljavanja.

Skupu su se obratili i Stefan Bubeck, gradonačelnik Mengena, prijateljskog grada s kojim je Novska uspostavila kulturu i sportsku suradnju, a ona se nastavlja razmjenom posjeta delegacija gradova.

Čestitkama se priključio i generalni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva Andrija Karafilipović, koji je kao iskusni diplomat važna karika u povezivanju s predstavnicima drugih država i veleposlanstvima u Hrvatskoj, povezao mnoge i s Gradom Novskom.

Pozdrav i čestitke za rođendan Novskoj uputila je i Jelena Pavičić Lukićević, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba.

Dodijeljena su i javna priznanja zaslužnima. Plaketa Grada Novske uručena je predstavnici Zagreba za gradonačelnika Milana Bandiću, kao doprinos razvoja kontinentalnog turizma i  ukupan gospodarski napredak na području Grada Novske,  kao i Radio postaji Novska, za doprinos u informiranju na području Grada Novske i šire.

Nositelj nagrade za „životno djelo“ je dr. Jozo Marević iz Zagreba, on se u ime laureata i zahvalio na dodijeljenim Priznanjima, a nagrada za „životno djelo“ pripala je i Zdravku Horvatu, likovnom pedagogu u mirovini, za doprinos u području glazbene i likovne kulture. Nagrađen je i novljanski sakupljač starina Živko Sajko, za muzejsku zbirku predmeta i arheoloških nalaza.

Priznanja su uručena i Glazbenoj školi u Novskoj i posebno učeniku škole Marku Martinoviću, za značajne zasluge i rezultate u oblasti glazbene kulture.

Kolega novinar, Željko Dolgoš dobitnik je Priznanja za višegodišnji novinarski i publicistički rad te za djelovanje u udrugama Grada. „Povelja humanosti“ pripala je Vladi Žižku, za njegovanje kulturne baštine i humanitarni rad.

Inače, ovogodišnje slavlje Dana Grada Novske, popraćeno je brojnim i raznovrsnim sadržajima.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.