Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Dan Općine Gvozd obilježen svečanom sjednicom Općinskog vijeća

Uz goste načelnike općina i gradonačelnika

Uz goste načelnike općina i gradonačelnika

5. listopada, Dan Općine Gvozd, obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Ovo malo mjesto koje broji tek oko dvije tisuće i petsto stanovnika, kao i velik broj drugih općina u Sisačko- moslavačkoj županiji, suočava se s dobro poznatim problemima: nezaposlenošću, odlaskom mladih i nedostatkom radnih mjesta. Ove godine Općinu je zadesio i višemjesečni zastoj u radu zbog ponovljenih izbora za načelnika i Općinsko vijeće, kaže načelnik Općine Branko Jovičić:

 

 

p1170604

 

Uz goste načelnike općina i gradonačelnike sjednici je prisustvovao i župan Sisačko- moslavačke županije Ivo Žinić. Jedna od njegovih zadaća kao političara jest i zagovaranje zajedništva i suživota bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost. Tu je poruku župan odaslao i prilikom današnjeg posjeta Gvozdu:

 

 

Velike potencijale u poljoprivredi i turizmu, vidljive već na prvi pogled svakome tko posjeti Gvozd, Općina zasad nije uspjela ekonomski iskoristiti. Kako bi neki od projekata koji bi rezultirali boljim životom građana Gvozda postali stvarnost, nužno je pojačati suradnju Općine i Županije, poručio je župan. Šteta je jedino što do takve suradnje nije već i ranije došlo:

 

 

Obzirom da čak 30 % stanovništva Općine Gvozd čine umirovljenici, pomoć Županije, ali i države u ostvarenju tog cilja bit će neophodna.

 

p1170598

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.